Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cosmin Olăroiu, record după record! Jiangsu Suning a bifat după ultima etapă câteva borne impresionante

Cosmin Olăroiu, record după record! Jiangsu Suning a bifat după ultima etapă câteva borne impresionante

Fotbal

Comentarii

Jiangsu Suning, echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia Tianjin Tianhai, în etapa a 30-a, ultima, a campionatului de fotbal al Chinei.

Wu Xi şi Alex Teixeira au adus victoria în ultima rundă din Super Liga Chineză pentru formaţia lui Cosmin Olăroiu. Jiangsu Suning a terminat campionatul pe locul 4, cu 53 de puncte. Dacă în mandatul lui Fabio Capello, tehnicianul de la care Oli a preluat echipa, Jiangsu terminase pe locul 12, de când românul a preluat formaţia, Jiangsu a terminat pe locul 5 (sezonul trecut) şi 4 (actuala stagiune).

Ultima infrângere suferită de Olăroiu pe banca lui Jiangsu a fost in luna iulie. Chinezii au 13 meciuri la rând fără înfrângere, dintre care nouă câştigate, inclusiv contra noii campioane, Guangzhou sau a locului 2, Beijing Guaon, echipe cu buget dublu faţă de gruparea antrenată de Olăroiu. Este un record pentru gruparea chineză în prima ligă de la schimbarea denumirii clubului din Jiangsu Sainty în Jiangsu Suning. De altfel, tot de la schimbarea denumirii, Jiangsu a bifat la finalul acestei stagiuni cea mai bună clasare!

Tot la capitolul record se înscrie şi faptul că Jiangsu a reuşit în actuala stagiune să înscrie 60 de goluri. Cu excepţia campioanei, Guangzhou Evergrande şi a locului 3 (fosta campioană Shanghai SIPG), Jiangsu are cel mai bun atac din China!

Locul 4 pe care Jiangsu a terminat sezonul curent este cea mai bună clasare a echipei chineze de când Cosmin Olăroiu a preluat formaţia. Parcursul tehnicianului român este unul mult mai bun decât cel al legendarului Capello la cârma aceleiaşi echipe. Totodată, numărul de victorii obţinute în stagiunea curentă este un al record al formaţiei patronate de concernul Suning.

Locul 1 în China după ultimele 11 runde din campionat

Presa chineză au subliniat forma excelentă a lui Jiangsu Suning. Astfel, echipa lui Olăroiu ar fi lider detasat în campionat dacă s-ar lua in calcul doar ultimele 11 etape disputate.

În acest fel, Jiangsu Suning ar acumula 27 de puncte din 8 victorii şi trei remize. Ar avea cel mai bun atac din campionat şi cea mai bună defensivă alaturi de Guanzhou şi Beijing Guoan. O confirmare a muncii extraordinare reuşite de antrenorul român în probabil, cel mai puternic campionat din Asia.

Afla mai multe despre: cosmin olăroiujiangsu suningsuperliga china 

viewscnt
Articole similare