Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Costel Pantilimon, în topul celor mai nemerituoşi campioni din Premier League, în ultimii 10 ani

Costel Pantilimon, în topul celor mai nemerituoşi campioni din Premier League, în ultimii 10 ani

Stranieri

Comentarii

Portarul român Costel Pantilimon a fost inclus în topul celor mai nemerituoşi jucători care s-au încoronat campioni în cel mai puternic campionat al lumii, Premier League.

Englezii au întocmit un top al jucătorilor care au obţinut nemeirtat medaila de campion al Angliei, în ultimii 10 ani. Portarul român Costel Pantilimon este considerat cel mai slab jucător din lotul lui Manchester City în sezonul 2013/2014 care a pus mâna pe trofeu. De asemenea, britanicii reamintesc că Pantilimon a apărat doar în şapte partide pentru "Cetăţeni", în acel sezon, fiind şi singurele din cele trei sezoane petrecute la City, fără a fi considerat vreo clipă jucător de bază.

Iată alţi câştigători surpriză ai titlului în Premier League:

  • 2010: Yuri Zhirkov - Chelsea.
  • 2011: Darren Gibson - Manchester United.
  • 2012: Stefan Savic - Manchester City.
  • 2013: Alexander Buttner - Manchester United.
  • 2015: Felipe Luis - Chelsea.
  • 2016: Gokhan Inler - Leicester City.
  • 2017: Nathaniel Chalobah - Chelsea.
  • 2018: Eliaquim Mangala - Manchester City.
  • 2019: Danilo - Manchester City.

Cine este Costel Pantilimon?

Ajuns la 33 de ani, Costel Pantilimon este fotbalist profesionist şi în prezent, legitimat la formaţia cipriotă Omonia Nicosia. "Panti" a început fotbalul la Aerostar Bacău, însă transferul la Poli Timişoara, în 2003. Curând, Pantilimon şi-a câştigat statutul de tânără speranţă a fotbalului românesc şi toată lumea aştepta să devină cel mai bun portar român al tuturor timpurilor. Nu avea să fie aşa. Cu toate acestea, începutul a fost promiţător. Poli Timişoara a obţinut 3.8 de euro pe portarul român, însă Pantilimon nu s-a ridicat niciodată la nivelul aşteptărilor. 

Trecerea lui Costel Pantilimon la un colos din Premier League, cum este Manchester City, a fost cea mai bună alegere din cariera sa, din punct de vedere financiară. C.V.-ul bogat i-au adus, mai apoi, colaborările bănoase cu Watford, Sunderland, Deportivo La Coruna şi Nottingham Forest. 

Din punct de vedere profesional, mutarea la Manchester City a fost un eşec total. Lipsa meciurilor l-au făcut pe portarul român să stagneze şi să nu-şi atingă niciodată potenţialul imens. Dovadă este şi parcursul său la echipa naţională, unde a strâns doar 27 de partide, dintre care 20 din partidele amicale, iar din cele şapte, două sunt cu modesta formaţie din Insulele Feroe. În total, Pantilimon a adunat 156 de meciuri în ultimii opt ani şi jumătate de când a părăsit România. Prea puţin.

 

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare