Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Craiova şi FCSB l-au dat afară, mijlocaşul şi-a revenit într-un alt campionat: ”Pasele sale fac diferenţa!” Jucătorul după care Piţurcă şi Becali au motive să plângă

Craiova şi FCSB l-au dat afară, mijlocaşul şi-a revenit într-un alt campionat: ”Pasele sale fac diferenţa!” Jucătorul după care Piţurcă şi Becali au motive să plângăgalerie foto

FCSB

Comentarii

Hristo Zlatinski a jucat în Liga 1, atât pentru FCSB cât şi pentru U Craiova. Mijlocaşul bulgar a revenit în ţara sa natală şi a avut un debut de sezon foarte bun.

Zlatinski era considerat la un moment dat unul dintre cei mai buni mijliocaşi din Liga 1. Chiar Victor Piţurcă, pe atunci neimplicat la Craiova, l-a remarcat la finalul unui meci de campionat. Când Craiova a renunţat la serviciile sale, Gigi Becali s-a mişcat imediat, influenţat probabil şi de recomandarea indirectă a fostului său apropiat.

O jumătate de oră a bifat Zlatinski la FCSB, până când Gigi Becali s-a enervat: ”Îmi pare rău că l-am luat” a anunţat latifundiarul din Pipera. Iniţial, Becali îşi manifestase încrederea în transferul bulgarului: ”Am dat 120 de mii de euro pe el. Mi-era frică de Zlatinski şi Băluţă când jucam contra Craiovei. El mi-a plăcut întodeauna, cred că este o mare pierdere pentru ei. Ce să fac eu cu 120.000? I-am dat pe el” declara Becali.

5 meciuri a jucat Zlatinski la FCSB şi 112 la Universitatea Craiova. Fost internaţional bulgar până în 2015, Zlatinski a marcat 9 goluri în Liga 1. Înainte să ajungă în Bănie, impresionase în tricoul formaţiei Ludogorets Razgrad, cea mai puternică echipă din ţara vecină.

”Pasele sale luminează jocul”

Pus pe liber de FCSB, Zlatinski a negociat cu câteva echipe din zona arabă, dar în cele din urmă s-a întors în ţara sa natală, la Botev Vratsa. A fost convins de Sasho Angelov, fost fundaş al naţionalei Bulgariei şi tatăl vitreg al lui Valeri Bojinov. Fostul internaţional bulgar l-a primit pe Zlatinski cu braţele deschise la Botev, o formaţie care a încheiat sezonul trecut la mijlocul clasamentului.

Zlatinski, ajuns la 34 de ani a bifat deja 7 meciuri în actualul sezon de campionat şi a făcut-o foarte bine.  După meciul câştigat de Botev cu FK Etar, presa bulgară l-a remartcat: ”Experienţa sa este importantă pentru Angelov. Zlatinski luminează jocul cu pasele sale, bate toate fazele fixe şi face diferenţa”. Fostul fotbalist de la FCSB şi Craiova a jucat 6 dintre meciuri ca mijlocaş defensiv şi unul ca mijlocaş central.

Botev a remizat în două partide din acest sezon, a câştigat alte două şi a pierdut contra formaţiilor Ludogorets, CSKA Sofia sau Lokomotiv Plovdiv.

 

  • 300.000 de euro este cota de piaţă a lui Zlatinski

  • 12 selecţii are în naţionala Bulgariei

  • 117 meciuri are în Liga 1 pentru FCSB şi Craiova

Afla mai multe despre: hristo zlatinskipiţurcăbecali 

viewscnt
Articole similare