Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Crescut de Real Madrid şi Barcelona, Pol Roige se felicită că a ajuns în România: ”Pasiunea oamenilor pentru fotbal îmi aminteşte de Spania”

Crescut de Real Madrid şi Barcelona, Pol Roige se felicită că a ajuns în România: ”Pasiunea oamenilor pentru fotbal îmi aminteşte de Spania”galerie foto

Liga 2

Comentarii

Pol Roige a ajuns în România, la Petrolul Ploieşti, după ce în cariera sa de junior a evoluat atât pentru Barcelona, cât şi pentru Real Madrid.

Născut în Catalonia, la Barcelona, Pol Roige Rodriguez a fost transferat de Petrolul Ploieşti în iarna trecută de la Sundsvall, din Suedia.

Roige a început fotbalul în 2003 la grupele de copii şi juniori ale clubului Espanyol Barcelona, iar între 2005 şi 2011 a jucat pentru rivala, FC Barcelona. Din iulie 2011 a ajuns la Real Madrid, înainte de a fi promovat la prima echipă a celor de la Cornella. După experienţe la Sabadell şi Mallorca, Roige a ajuns în Suedia, acolo unde a jucat 12 meciuri pentru Sundsvall.

Într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului ploieştean, Pol a vorbit despre aventura sa în România şi s-a declarat încântat de ceea ce a găsit aici: ”Înainte să vin aici m-am interesat şi ştiam destul de multe despre nivelul fotbalului din România. Dar, ce m-a surprins cel mai mult a fost pasiunea cu care se trăieşte fotbalul, ceva similar cu ce este în Spania. Din ce mi-am dat seama până acum, este unul destul de competitiv. De aceea şi fiecare meci este dificil”

Pol Roige a devenit titular la Petrolul şi a rămas cu o impresie plăcută despre fanii noii sale echipe: ”Adevărul este că de fiecare dată când am intrat pe stadion, sentimentul a fost incredibil. Am avut mulţi fani, care ne-au ajutat din plin şi nu pot decât să sper că, după ce lucrurile vor reveni la normal, îi vom putea face fericiţi. Asta înseamnă, evident, să le oferim promovarea în Liga 1 la finalul acestui sezon. Cred că ne-am descurcat bine până acum! Avem un grup foarte competitiv şi suntem aproape de ceea ce ne-am propus. Dar, desigur, mai avem sunt multe de pus la punct şi mai este loc suficient pentru progres” a mai spus spaniolul, pentru site-ul fcpetrolul.ro

El a vorbit şi despre experienţele de la Barcelona şi Real Madrid şi şi-a amintit de fostul său coechipier, Gerard Deulofeu, ex jucător la AC Milan, actualmente la Watford, în Anglia: ”În ultimul an la Barcelona nu am jucat foarte mult. S-a întâmplat să primesc o propunere de la Real, şi cum nu eram foarte fericit de modul în care fusesem tratat de către cei de la Barcelona, am decis să merg la Madrid. Unul singur, dintre cei alături de care am jucat în acea perioadă, a ajuns la prima echipă. Este vorba despre Gerard Deulofeu, care a jucat la Barcelona, iar acum este la Watford, în prima ligă din Anglia, după ce a mai fost la AC Milan sau Everton. Am mai avut coechipieri care au evoluat fie în Primera, fie în Segunda Division. Dar nu la Barcelona sau Real! Este foarte, foarte dificil să atingi acest nivel, al primei echipe, la cele două cluburi uriaşe” a mai declarat Pol Roige, pentru sursa citată.

Afla mai multe despre: pol roige 

viewscnt
Articole similare