Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Crespo continuă să impresioneze în America de Sud. După surpriza din iarnă din Copa Sudamericana, antrenorul a câştigat primul titlu şi cu Sao Paulo

Crespo continuă să impresioneze în America de Sud. După surpriza din iarnă din Copa Sudamericana, antrenorul a câştigat primul titlu şi cu Sao Paulo
Comentarii

Hernan Crespo a câştigat, duminică, primul său titlu în calitate de antrenor al echipei Sao Paulo FC, după nouă ani de la ultimul trofeu cucerit de club.

Fostul atacant al echipelor Parma şi AC Milan nu a avut nevoie decât de trei luni pentru a cuceri primul său trofeu în Brazilia, graţie unei victorii cu 2-0 în finala retur cu Palmeiras, după 0-0 în tur.

Pe stadionul Morumbi, Luan a deschis scorul în min. 36, dintr-o lovitură deviată de Felipe Melo (Palmeiras), fostul mijlocaş al echipelor Juventus şi Galatasaray. Luciano a înscris al doilea gol al meciului în min. 77, reluând o centrare a lui Rodrigo Nestor.

În ianuarie, Crespo (45 ani) a făcut senzaţie după ce a câştigat Copa Sudamericana, echivalentul sud-american al Europa League, cu Defensa y Justicia, o modestă echipă argentiniană.

Vedeta braziliană Dani Alves, care nu a jucat duminică din cauza unei accidentări la un genunchi, evoluează la Sao Paulo FC din 2019, după o carieră aproape în întregime în Europa, la FC Sevilla, FC Barcelona, PSG şi Juventus. La 38 de ani, el şi-a trecut în cont al 42-lea său trofeu, un record în materie.

De şase ori campion al Braziliei şi de trei ori laureat în Copa Libertadores, Sao Paulo FC este unul din cluburile cele mai titrate din fotbalul brazilian, dar nu a mai cucerit un trofeu de la victoria finală în Copa Sudamericana din 2012. Iar titlul de campioană n-a mai fost câştigat de Sao Paulo din 2005.

Sute de suporteri ai echipei s-au adunat în afara arenei Morumbi, în ciuda pandemiei de Covid-19, soldată cu 449.000 de morţi în Brazilia.

Afla mai multe despre: crespo 

viewscnt
Articole similare