Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Crina Pintea a vrut să renunţe la handbal, la doar 26 de ani. Cum a fost păcălită în Germania: "A trebuit să plătesc 20.000 de euro, deşi nu câştigasem nici 10.000 în doi ani"

Crina Pintea a vrut să renunţe la handbal, la doar 26 de ani. Cum a fost păcălită în Germania: "A trebuit să plătesc 20.000 de euro, deşi nu câştigasem nici 10.000 în doi ani"

Handbal

Comentarii

Crina Pintea (29 de ani), pivotul echipei CSM Bucureşti, a dezvăluit pentru Telekom Sport că, atunci când a plecat de la formaţia germană Thuringer, a fost nevoită să plătească 20.000 de euro, deşi, de-a lungul contractului, câştigase mai puţin de 10.000 de euro.

Crina Pintea a jucat pentru formaţia germană între 2015 şi 2017. Intrată în ultimele şase luni de contract cu Thuringer, Pintea a semnat cu Paris, fără să ştie că germanii aveau opţiunea de a-i prelungi contractul pe încă un an.

Atunci, cei de la Thuringer i-au cerut 40.000 de euro pentru a nu activa opţiunea respectivă, moment în care Crina Pintea, care avea 26 de ani la acea vreme, a vrut să renunţe la handbal. Totul s-ar fi întâmplat din cauza lui Herbert Muller.

"Când am plecat din ţară, m-am dus acolo şi am stat patru luni de zile şi m-am antrenat, pentru că nu avema drept de joc. M-am dus, m-am antrenat în afara echipei.

După ce am devenit liberă de contract, mi-au prezentat un contract, pe o sumă de bani foarte mică. Eu în momentul acela am zis că nu contează, pentru că eu în timpul acela am început să mă simt foarte bine şi am spus că nu banii sunt cei mai importanţi.

Am spus OK, o să ieşim noi la capăt, că o să câştig alte lucruri. Şi într-adevăr, am zis OK. Nu am câştigat bani, am câştigat foarte multe lucruri.

Am stat perioada aia acolo, a fost cum a fost, pe banii ăia... Nu a mai contat.

La final de contract.... semnasem pe doi ani... prin luna ianuarie am fost întrebată dacă vreau să mai continui acolo, am spus că nu. Motivul a fost pentru că îmi doream şi eu să câştig nişte bani. Nu puteam să trăiesc şi nu puteam să fac faţă dacă ... îmi doream din tot sufletul să pun şi eu ceva deoparte. Aveam 27 de ani deja.

Am zis că trebuie să fac ceva să pun şi eu ceva deoparte. Herbert a spus ok, bine că mi-ai zis. Era luna ianuarie. Era super încântat, pentru că întotdeauna îi plăcea să spui da sau nu, nu că să văd... am zis că nu mai rămân, fără să îi dau speranţe.

A zis bine. Între timp, eu aveam mai multe variante, chiar şi din România, însă nu am vrut să mă întorc în momentul ăla. Am semnat cu Paris şi, după ce am semnat cu Paris, l-am sunat pe Herbert. Aşa simţeam, comunicam cu el, ştia prin ce am trecut.

L-am sunat şi i-am spus că am semnat cu Paris, că sunt foarte încântată. El mi-a spus felicitări, bravo, mă bucur pentru tine. După două ore, m-a sunat şi mi-a spus, tu ştii că ai contract cu noi încă un an? În momentul ăla am zis că leşin, m-am prăbuşit pur şi simplu. Am zis, cum e posibil să mai am contract încă un an? A zis, da, mai ai contract încă un an cu noi. Herbert, dar am vorbit cu tine atâta timp, cum să îmi faci aşa ceva? Doar ştii prin ce am trecut, puteai să îmi spui, Crina, mai ai contract un an cu noi.

În momentul când eu m-am dus în Germania, Herbert mi-a tradus contractul din germană în română, prin vorbe. Citind, nicidecum să îl văd în română şi eu să semnez pe el şi în română şi în germană. La final, la ultimul articol, scria că dacă ei vor să mă ţină la echipă, mă ţin fără acordul meu. Atunci jucam foarte bine la Thuringer şi ei au vrut să mă ţină. Au cerut suma de 40.000 de euro, cei de la Paris nu ştiau ce să facă pentru că aveau nevoie de pivot şi mi-au spus că dacă nu le dau un răspuns, mă vor suspenda. Atunci m-am apucat să împachetez şi am spus că mă las, pentru că eu nu am de unde să dau 40.000 de euro, pentru că nu am câştigat în toată cariera mea 40.000 de euro. Până la urmă s-a ajuns la suma de 20.000 de euro, pe care eu am plătit-o din banii mei, ca să pot pleca de acolo. În condiţiile în care eu nu am câştigat nici 10.000 în doi ani", mărturisit Crina Pintea, într-un interviu acordat pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: pintea 

viewscnt
Articole similare