Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cristi Balaj, despre descoperirea făcută ca preşedinte al ANAD: "Persoane care produceau steroizi în garajele proprii sau în bucătării"

Cristi Balaj, despre descoperirea făcută ca preşedinte al ANAD: "Persoane care produceau steroizi în garajele proprii sau în bucătării"

CFR Cluj

Comentarii

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Cristi Balaj, a vorbit, spre finalul mandatului, despre felul în care steroizii ajungeau spre sportivi.

Cristi Balaj: "Am descoperit persoane care produceau steroizi în garajele proprii sau în bucătării"

Cristi Balaj a condus ANAD în ultimii patru ani, iar pe final de mandat a reuşit să, alături de echipa sa, să ralieze România la Codului Mondial Anti-Doping 2021. Termenul impus de WADA era februarie 2022, iar România ar fi riscat să aibă sportivi interzişi în competiţiile internaţionale. 

Senatul a adoptat, deja, proiectul de lege al Guvernului privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, ”lege absolut esenţială pentru ca sportivii români să poată continua să participe la competiţii internaţionale majore”. 

În proiectul derulat la ANAD, Cristi Balaj a descoperit cazuri de substanţe care erau produse în garaje sau bucătării, ca mai apoi să ajungă la sportivi. 

"Am descoperit că aveam în România persoane care produceau steroizi în garajele proprii sau în bucătăriile de acasă. Ulterior ajungeau să fie injectate la cei care practicau sporturi", a declarat Cristi Balaj.

Fostul central a fost prezentat oficial la CFR Cluj în funcţia de preşedinte şi a anunţat că echipa va respecta prevederile anti-doping. 

"Voi face din clubul la care voi merge un club modern în ceea ce înseamnă respectarea prevederilor anti-dopoing, pentru că le visez", a adăugat Cristi Balaj. 

Afla mai multe despre: cristi balajcristi balaj sterozicristi balaj cfr cluj 

viewscnt
Articole similare