Experiențe împreună.
You are here:

Cristi Balaj, în luptă cu steroizii şi hormonii de creştere: "Importuri de 800.000 de euro şi efecte medicale ireversibile"

Cristi Balaj, în luptă cu steroizii şi hormonii de creştere: "Importuri de 800.000 de euro şi efecte medicale ireversibile"

Diverse

Comentarii

Preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Cristi Balaj, îşi doreşte să blocheze consumul de substanţe dopante cu grad mare de risc în România. Fostul arbitru din fotbal a oferit detalii despre capturile făcute la graniţa ţării.

Cristi Balaj, despre prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc

Cristi Balaj a atras atenţia asupra legii 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc. Oficialul ANAD îşi doreşte o înăsprire a legii, în prezent cei vinovaţi fiind doar amendaţi. 

Fostul arbitru din fotbalul românesc a dezvăluit câteva detalii îngrijorătoare: "Noi şi Bulgaria suntem singurele ţări din Uniunea Europeană care nu sancţionăm acest lucru drept infracţiune, avem doar contravenţie. Sunt importuri majore din zona Republicii Moldova şi din Bulgaria. Intră foarte mult pe la vama Giurgiu, dovadă sunt recentele capturi, cele mai importante fiind în valoare de 260.000 de euro şi de 800.000 de euro. 

WADA şi Departamentul Medical Ştiinţific au stabilit că nu există nicio persoană în lume care să fi consumat steroizi sau hormoni de creştere şi care să nu fi suferit efecte medicale ireversibile. Această lege am găsit-o aici, într-un sertar, iar pentru ea, chiar dacă sunt scos pe uşă, o să intru pe geam. Mă bucur că am susţinerea presei şi o să mă lupt cu cei care vând aceşti steroizi pe site-uri, pentru că lor nu le este frică de amendă. 

Este un flagel. Există decese în ţară, chiar eu am un prieten pe care l-am pierdut anul trecut!", a declarat preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping pentru Playsport.

De asemenea, acesta a abordat şi discuţia despre Legea 227/2006 privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport: "Chiar de la Guvern vin acum (n.r. interviul a avut loc marţi), legea a intrat în procedură de urgenţă, este în consultare publică. Zilele trecute am trimis o adresă către ministerele avizatoare, să ne sprijine în urgentarea procesului de avizare. Suntem în grafic, cu uşurinţă putem respecta termenul, doar că trebuie să existe un pic de bunăvoinţă şi responsabilitate din partea celor implicaţi în acest proces. Atât timp cât nu avem o lege conformă cu noul cod WADA (Agenţia Mondială Antidoping) devenim neconformi. Dacă, până în 1 iulie, când începe vacanţa parlamentară, nu a fost aprobată legea, riscăm neconformitatea! Să avem cazul Rusiei", a mai spus Cristi Balaj pentru sursa citată. 

 

viewscnt
Articole similare
Unde e trofeul de aur roz? Ion Tiriac s-a "zgarcit" anul acesta FOTO