Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cristi Balaj le dă un sfat preţios oltenilor: ”În jurul acestui aspect ar trebui construită apărarea Craiovei”

Cristi Balaj le dă un sfat preţios oltenilor: ”În jurul acestui aspect ar trebui construită apărarea Craiovei”

Fotbal

Comentarii

Evenimentele petrecute la finalul confruntării dintre Craiova şi Honved le-ar putea aduce oltenilor sancţiuni severe din partea UEFA. Oltenii, sfătuţi de Balaj cum să construiască apărarea în momentul în care vor fi chemaţi să dea explicaţii pentru cele petrecute pe teren în minutele de prelungire.

”Apărarea Craiovei ar trebui să se bazeze pe faptul că obiectele acelea care s-au aruncat, nu s-au aruncat în incinta terenului de joc. S-au aruncat în afara terenului de joc. Şi petarda şi bricheta... în momentul când l-a lovit pe arbitru în umăr sau în cap, arbitrul era în afara terenului de joc. Şi ar trebui să fie un amănunt important”, a spus Cristi Balaj la Telekom Sport.

Universitatea Craiova s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Europa, după ce a trecut, joi, pe teren propriu, după executarea loviturilor de departajare, 3-1, de Honved Budapesta, în manşa secundă a turului al doilea preliminar. În următoarea fază, Craiova va evolua contra AEK Atena, la 8 şi 15 august, primul meci acasă.

Arbitrul nord-irlandez Arnold Hunter a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce o petardă a explodat în apropierea lui şi un obiect, cel mai probabil o brichetă, l-a lovit în zona capului, pe finalul meciului. Partida a fost întreruptă 35 de minute.

”Faptul că eşti la un metru de petardă sau la trei metri, aproape că nici  mai contează. Efectul este aproape acelaşi. Ori dacă a căzut arbitrul, trebuiau să cadă şi jucătorii. Mi s-a părut, nu pot să zic un teatru, că probabil a fost afectat arbitrul, dar fiind în multe asemenea situaţii, în care petarde au căzut lângă mine, eu nu am procedat aşa. Îmi este greu să accept. Asta nu înseamnă că nu doresc să accept, poate e un arbitru mai sensibil”, a mai spus Balaj.

Incidentele au izbucnit în prelungiri, în minutul 119, la scorul de 0-0, după ce Fortes (Universitatea Craiova) s-a luat la harţă cu jucătorii adverşi în careul acestora. Fotbaliştii au început să se îmbrâncească, Qaka a împins brutal un jucător de-al lui Honved, pe Batik, iar arbitrul a încercat să intervină.

Hunter s-a retras spre linia de fund a terenului, moment în care o petardă a explodat la aproximativ un metru de el, aruncată din peluza gazdelor, şi în acelaşi timp centralul a fost lovit de un obiect, conform reluărilor TV. Hunter a avut nevoie de şapte minute de ingrijiri medicale, pe teren intrând şi salvarea.

Hunter şi-a revenit, dar a fost înlocuit de arbitrul de rezervă Jamie Robert Robinson.

Afla mai multe despre: craiovabalaj 

viewscnt
Articole similare