Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cristi Balaj s-a convins! L-a lăudat pe Istvan Kovacs şi a ajuns la următoarea concluzie: ”Asta am mai remarcat eu”

Cristi Balaj s-a convins! L-a lăudat pe Istvan Kovacs şi a ajuns la următoarea concluzie: ”Asta am mai remarcat eu”

Fotbal intern

Comentarii

Manchester City a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 4-3 (2-1), echipa Real Madrid, în manşa I a semifinalelor Ligii Campionilor, probabil cel mai frumos joc din actuala ediţie a competiţiei. Returul va avea loc la 4 mai.

Cristi Balaj s-a convins! L-a lăudat pe Istvan Kovacs şi a ajuns la următoarea concluzie: ”Dacă jucătorii din fotbalul românesc ar fi de nivelul celor de aseară...”

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din România, cu Istvan Kovacs la centru.

A fost pentru prima dată în carieră când Kovacs a condus o semifinală a unei competiţii continentale de club, iar arbitrul român s-a ridicat la nivelul standardelor.

Cristi Balaj a urmărit partida şi a avut doar cuvinte de laudă pentru arbitrul român. 

"Aseară a lăsat un avantaj foarte inspirat, plus acea lovitură de pedeapsă când Laporte a făcut un lucru nepermis, el a fluierat. A realizat că este o fază în care se impune obligatoriu penalty.

Fotbalul se joacă pentru spectatori. Ei vor să vadă goluri. Atât timp cât a existat o incorectitudine în preajma careului, iar el a simţit un avantaj pentru echipa care apoi a înscris, nu putem decât să ne bucurăm pentru fotbal, pentru că am văzut un gol frumos şi un avantaj inspirat", a declarat Balaj, potrivit Pro Arena. 

Balaj a ajuns la o concluzie după prestaţia excelentă a lui Kovacs: "Am mai remarcat ceva. Dacă jucătorii din fotbalul românesc ar fi de nivelul celor de aseară, sau dacă fotbalul românesc ar produce faze la fel de frumoase sau ar avea VAR, vă garantez că şi fotbalul din România ar fi la fel de frumos, cu aceiaşi arbitri.

Este greu pentru un arbitru foarte bun să facă un arbitraj de calitate la un meci urât. La un meci în care jucătorii fac preluare şi le sare mingea la genunchi, când adversarii le ridică piciorul la nivelul pieptului...

Sunt faze pe care greu le procesezi, pentru că uneori nu iţi vine să le crezi".

  • 12 meciuri a arbitrat Istvan Kovacs până acum în Ligă: unul în calificări, opt în grupe, trei în fazele eliminatorii (o „optime", un „sfert" şi o semifinală)

Afla mai multe despre: cristi balajistvan kovacs 

viewscnt
Articole similare