Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cristi Balaj, "scut" pentru Istvan Kovacs! Preşedintele CFR-ului explică de ce ambele decizii controversate din meciul cu Petrolul sunt corecte: "De ce nu a mers la VAR?"

Cristi Balaj, "scut" pentru Istvan Kovacs! Preşedintele CFR-ului explică de ce ambele decizii controversate din meciul cu Petrolul sunt corecte: "De ce nu a mers la VAR?"

CFR Cluj

Comentarii

Cristi Balaj, preşedintele CFR Cluj, a reacţionat după valul de critici primite de Istvan Kovacs ca urmare a fazelor controversate din CFR Cluj - Petrolul 1-0. Oficialul din Gruia a explicat opinia sa asupra deciziilor luate de centralul din Carei.

Balaj a luat pe rând fazele controversate, penalty-urile reclamate de Petrolul, şi a "demontat" argumentele omologilor din Ploieşti, luându-i apărarea lui Istvan Kovacs. Preşedintele fostei campioane a României a spus ce crede că s-a discutat în camera VAR.

Cristi Balaj, "scut" pentru Istvan Kovacs în urma fazelor controversate din CFR - Petrolul 1-0

Istvan Kovacs a fost în centrul atenţiei la CFR Cluj - Petrolul 1-0, cu două faze în care "Lupii galbeni" au solicitat penalty, pe bună dreptate. Totuşi, n-au primit niciunul şi au plecat din Gruia fără punct, în etapa a 9-a din Superligă.

Preşedintele CFR-ului, Cristi Balaj, a reacţionat la fazele controversate şi a explicat de ce, susţine el, Kovacs a luat decizia corectă.

„Dacă se întâmplă ceva foarte clar la această fază, este jucarea mingii de către portar. După asta apare un contact întâmplător, pentru că fotbalul se joacă în mişcare. Vedem atacantul care îşi lasă vârful picioarelor, ceea ce înseamnă că el nu mai are intenţia să păşească. Nici nu îşi doreşte acest lucru.

În momentul în care un atacant târăşte vârful picioarelor pe sol, este clar că îşi doreşte să cadă. Să vă uitaţi la vârful picioarelor lui.

De ce nu a mers la VAR? În momentul în care arbitrul din camera VAR sesizează că atacantul forţează şi îşi târăşte vârful picioarelor pe sol, este clar. Mesajul pentru arbitru este că atacantul îşi doreşte să cadă. El refuză să încerce să păşească.

Portarul, când joacă mingea, e normal să se deplaseze din inerţie. Nu se poate ca portarul să se întindă după minge, să o joace şi să se oprească pe loc. Nu e suliţă să se înfigă în pământ. El alunecă, are acea mişcare inerentă. Nu întâmplător fotbalul este un sport de contact.

Repet, atacantul anticipează şi îşi lasă vârfurile picioarelor, le târăşte pe sol”, a spus Cristi Balaj, la Prima Sport.

Cristi Balaj explică şi a doua fază controversată de penalty din meciul CFR Cluj - Petrolul 1-0

„Din ce am discutat cu jucătorul, a ajuns târziu pentru că iniţial a fost tras din spate de un adversar, suficient cât să nu poată porni atunci când şi-a dorit. Dacă nu dai fault pentru că este o ţinere scurtă, care-l împiedică să ajungă la timp, atunci dai penalty.

Dar Ajeti, din ce am înţeles, a ajuns cu întârziere la minge pentru că este ţinut scurt, dar suficient, pentru a nu porni la timpul potrivit.

De ce nu a intervenit VAR? Probabil arbitrul a considerat că există circumstanţe care oferă o neclaritate”, a spus preşedintele CFR-ului despre a doua fază controversată.

Afla mai multe despre: cristi balajistvan kovacscfr clujpenalty-urisuperligapetrolul 

viewscnt
Articole similare