Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cristi Borcea se simte vinovat pentru condamnarea naşului Gigi Becali, în "Dosarul Valiza". "S-a dus la puşcărie din cauza mea"

Cristi Borcea se simte vinovat pentru condamnarea naşului Gigi Becali, în "Dosarul Valiza". "S-a dus la puşcărie din cauza mea"

Fotbal

Comentarii

Pe fostul finanţator de la Dinamo îl încearcă un sentiment de nostalgie şi oarecare regret, atunci când vine vorba de primăvara anului 2008. Este anul în care naşul său, Gigi Becali a trimis valiza de bani la Cluj, pentru a-i premia pe jucătorii celor de la Universitatea, în caz că-i încurcă pe cei de la CFR Cluj.

Pe 4 mai, în penultima rundă, Dinamo şi FCSB se întâlneau în meci direct pe Ştefan cel Mare. FCSB era prima în România, cu 72 de puncte, în timp ce CFR Cluj era pe doi, cu 70 de puncte. Câinii erau în luptă pentru ocuparea locului trei, cu Rapid Bucureşti şi Unirea Urziceni. Practic, FCSB avea nevoie doar de un egal pentru a intra în ultima etapă, una facilă contra Gloriei Buzău, de pe prima poziţie. Un punct era sinonim cu câştigarea titlului. Nu a fost să fie aşa, fiindcă finul Cristi Borcea nu a agreat această idee, amănunt povestit chiar de acesta, la ani distanţă de la eveniment. Dinamo s-a impus atunci cu 2-1, iar viaţa lui Gigi Becali a luat o altă turnură.

"Eu nu am făcut blaturi, dar am făcut tot timpul tot posibilul să câştige Dinamo. Luam toate măsurile pentru a câştiga un meci. Mai mult de atât că naşul meu, Gigi Becali, s-a dus la puşcărie din cauza mea, pentru că nu am putut să fac un meci nul cu el...care pe Dinamo nu o afecta absolut deloc. Cred că asta spune tot, nu? Eu am fost corect şi i-am spus lui Gigi Becali, înaintea meciului, că este exclus să facem meci nul. Dup-aia, s-a dus la Cluj şi s-a dus la puşcărie", a declarat Cristi Borcea, invitat la emisiunea Realitatea Sportivă.

În vocea lui Cristi Borcea s-a simţit o uşoară urmă de regret fiindcă acel meci nu s-a terminat nul. Aşa FCSB era campioană, iar Gigi Becali nu mai ajungea să alerge cu valiza de bani pe la Cluj, să fie interceptat de DNA şi trimis sub acuzare, mai apoi condamnat. Becali avea pregătiţi 1,7 milioane de euro pentru jucătorii celor de la U Cluj - câte 100.000 de eur pentru fiecare jucător, dacă U Cluj.

Pe 4 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat sentinţa definitivă, condamnându-l pe George Becali la trei ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită şi pentru fals, iar pe Teia Sponte la doi ani cu suspendare şi pe Victor Piţurcă la un an de închisoare cu suspendare.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare