Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cristi Chivu, interviu special pentru Federaţia Italiană de Fotbal. Cum s-a decis să devină antrenor, defensiva ideală în opinia sa şi cei mai dificili adversari din carieră

Cristi Chivu, interviu special pentru Federaţia Italiană de Fotbal. Cum s-a decis să devină antrenor, defensiva ideală în opinia sa şi cei mai dificili adversari din carieră

Inter Milano

Comentarii

Cristian Chivu a acordat un interviu canalelor oficiale ale Federaţiei Italiene de Fotbal. A vorbit printre altele despre relaţia cu Antonio Conte, dar şi despre cei mai dificili adversari pe care i-a întâlnit în cariera sa.

Cristian Chivu a explicat, printre altele, cum s-a decis să îmbrăţişeze cariera de antrenor la nivel juvenil: "Să zicem că a fost întâmplător. Începusem o carieră la UEFA, dar am dorit să fac asta. Am mers la Coverciano şi lucrurile au mers către această direcţie" mărturiseşte Chivu.

Fostul mare internaţional român, actualmente antrenor la Inter Milano U17 a vorbit inclusiv despre relaţia cu Antonio Conte şi obiectivele sale la echipa de tineret a clubului milanez: "Obiectivele sunt diferite la nivel juvenil. Să lucrezi cu copiii nu este deloc un lucru uşor, ba chiar aş spune că este foarte solicitant. Trebuie să-i ajuţi în permanenţă şi să-i faci să fie mai buni, atât individual, cât şi colectiv. Scopul meu este acela de a-i ajuta să crească şi să înţeleagă ce înseamnă un fotbalist profesionist. Atât Inter, cât şi Ajax au sectoare juvenile oarecum similare. Avem o relaţie bună cu Antonio Conte. Noi încercăm să-i pregătim pe aceşti copii pentru momentul când vor ajunge la prima echipă. Să-i pregătim mental şi tehnic" a mai spus Chivu, în interviul acordat site-ului Federaţiei Italiene de Fotbal.

Cel mai dificil adversar din cariera sa de fotbalist? "Am avut ceva adversari puternici în cariera mea. Sunt un norocos din punctul ăsta de vedere. Dacă ar fi să dau câteva nume, m-aş opri la Zidane, Van Nisterlooy, Schevchenko, Ronaldo, Messi, Cristiano Ronaldo"

Chivu a dezvăluit şi cum ar arăta defensiva sa ideală: "Nu e corect să menţionez doar câteva nume, sau unul singur. Aş spune întregul compartiment şi ar începe cu Maicon în dreapta, Samuel şi Materazzi în centru şi Zanetti în partea stângă" a mai explicat Chivu.

Afla mai multe despre: cristian chivu 

viewscnt
Articole similare