Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cristi Săpunaru se desparte de Kayserispor, însă va rămâne în prima ligă din Turcia. Antrenorul şi-a dat acordul pentru transferul românului

Cristi Săpunaru se desparte de Kayserispor, însă va rămâne în prima ligă din Turcia. Antrenorul şi-a dat acordul pentru transferul românului

Fotbal

Comentarii

Kayserispor nu a mai retrogradat în liga secundă, aşa cum ar fi trebuit în urma evoluţiilor de pe teren, însă nu a reuşit să prelungească înţelegerile cu mulţi dintre jucătorii care au dus greu sezonul trecut. Printre ei şi românii Silviu Lung şi Cristi Săpunaru, dorinţi la pachet de o altă formaţie din campionatul Turciei.

Ocupanta locului 11 în campionatul Turciei în sezonul trecut, Goztepe este pe cale să piardă patru titulari dintr-un foc, însă plănuieşte să-i înlocuiască cu alţi patru jucători de la Kayserispor, printre ei şi românii Silviu Lung şi Cristi Săpunaru.

Oficialii formaţiei din Izmir sunt resemnaţi la gândul că-i vor pierde pe Beto, Andre Castro, Cameron Jerome şi Alpaslan Ozyurk, însă antrenorul Ilhan Palut şi-a dat OK-ul pentru a-i înlocui pe aceştia cu alţi patru jucători de calibru, Brice Dja Dejde, Pedro Henrique, Cristi Săpunaru şi Silviu Lung Jr., ale căror contracte cu Kayserispor expiră pe 3 august.

Cel mai dificil transfer de realizat dintre cei patru este cel al lui Silviu Lung Jr, care mai este dorit de Beşiktaş, Fenerbahce şi Galatasaray, astfel că şansele să aleagă pe Goztepe sunt extrem de mici. În schimb, Cristian Săpunaru este tentat să bifeze a treia sa echipă din Turcia, după experienţele  de la Denizlispor şi Kayserispor.

Nu retrogradează nimeni, însă promovează trei echipe

În finalul sezonului, s-a stabilit ca nimeni din Super Lig să nu ai retrogradeze. Astfel, Ankaragucu, Malatyaspor şi Kayserispor rămân în prima ligă chiar dacă au retrogradat din punct de vedere sportiv. Kayserispor este fosta echipă a lui Marius Şumudică şi la care sunt legitimaţi în prezent Săpunaru şi Lung jr.

Cum nicio echipă nu va retrograda în acest sezon şi trei echipe vor promova, stagiunea viitoare va avea la start 21 de echipe. La finalul sezonului 2020-2021 vor retrograda patru echipe din Superliga din Turcia şi vor promova trei, astfel se va ajunge la un campionat cu 20 de echipe peste două sezoane.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare