Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cristian Gaţu, la 50 de ani după triumful de la Campionatul Mondial: „Tot ce e bun se uită!” Replică dură pentru actualul preşedinte FRH | EXCLUSIV

Cristian Gaţu, la 50 de ani după triumful de la Campionatul Mondial: „Tot ce e bun se uită!” Replică dură pentru actualul preşedinte FRH | EXCLUSIV

Handbal

Comentarii

Cristian Gaţu a vorbit pentru Orange Sport despre triumful naţionalei de handbal de la Campionatul Mondial din 1974.

Cristian Gaţu a rememorat victoria uriaşă cu RDG din 1974 de la Campionatul Mondial de Handbal

În urmă cu 50 de ani, naţionala României de handbal masculin cucerea al patrulea titlu mondial şi ultimul din palmares, după finala cu echipa Republicii Democrate Germane. Meciul s-a disputat chiar în Berlinul de Est, iar tricolorii s-au impus cu scorul de 14-12.

„A fost un eveniment pe care n-am să-l uit toată viaţa! Evident, a fost un mare sentiment de fericire, însă timpul trece peste toate evenimentele astea. A fost o mare bucurie, dar şi o satisfacţie pentru că jocul s-a desfăşurat la ei acasă şi asta a însemnat mult. Ulterior ne-am întâlnit toţi cu Nicolae Ceauşescu, a fost ceva emoţionant.

Vrând-nevrând, istoria rămâne! Atunci Ceauşescu era preşedintele României, nu putem schimba asta. 20.000 de lei am primit la vremea respectivă, au fost bani mulţi, dar noi n-am jucat pentru bani. Tot ce a fost bun s-a cam uitat, cu excepţia dumnevoastră, nimeni din presa sportivă nu ne-a urat «la mulţi ani».

Categoric era frumos să fie domnul Din prezent, dar ne-am obişnuit cu mitocănii din astea. Din păcate mulţi nu şi-au dorit să fie prezenţi”, a declarat Cristian Gaţu pentru Orange Sport.

  • Material de Răzvan Ionaşcu

România a câştigat Campionatul Mondial de Handbal din 1974

Campionii mondiali din 1974, conduşi de antrenorul Niculae Nedeff, au fost Alexandru Dincă, Cornel Penu (portari) - Liviu Bota, Marin Dan, Mircea Grabovski, Gabriel Kicsid, Mircea Ştef, Constantin Tudosie, Ştefan Orban, Ştefan Birtalan, Adrian Cosma, Cristian Gaţu, Roland Gunesch, Ghiţă Licu, Werner Stöckl, Radu Voina.

La acea ediţie din 1974, tricolorii au suferit o singură înfrângere, chiar în grupa B, cu Suedia, scor 18-20.

De asemenea, un alt motiv de sărbătoare de la acea ediţie a fost titlul de golgheter obţinut de Ştefan Birtalan, cel care înscria la acel moment 43 de goluri.

Actualmente, recordul de titluri mondiale este deţinut de Franţa, cu 6 distincţii. Suedia şi România urmează, la egalitate, cu 4.

Articol scris de Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: handbalechipa nationalacampionat mondial 

viewscnt
Articole similare