Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cristina Cosma se luptă pentru aur la Campionatele Europene Under 22 de la Târgu Jiu, după o calificarea spectaculoasă în finala categoriei 57 kg

Cristina Cosma se luptă pentru aur la Campionatele Europene Under 22 de la Târgu Jiu, după o calificarea spectaculoasă în finala categoriei 57 kg

Box

Comentarii

Boxul românesc a mers cu motoarele turate în cea de a cincea zi a Campionatelor Europene pentru seniori Under 22 de la Târgu Jiu. După victoriile din prima gală, care le-a adus un loc pe podium celor doi componenţi de lot naţional, Robert Jitaru (56 kg) şi Alberto Biro (81 kg), în gala de seară a venit şi o frumoasă calificare în finala pentru aur.

În competiţia feminină, la categoria 57 kg, Cristina Cosma (CSA Steaua) a învins-o fără drept de apel pe Csilla Flora Tal din Ungaria, în semifinalele categoriei, astfel că şi-a asigurat un loc în finala mare.

Cristina Cosma a dominat clar prima şi singura repriză a meciului. După o două minute, o serie de lovituri variate a pus-o pe unguroaică la podea, livrând astfel unul dintre puţinele KD-uri din competiţia feminină. După numărătoarea arbitrului, antrenorii sportivei maghiare au aruncat prosopul. Victorie prin abandon în repriza întâi pentru Cristina Cosma, care o va întâlni în finală pe Irma Testa din Italia.

Cristina Cosma (21 de ani) este originară din Bistriţa, iar de doi ani face parte din echipa de box a CSA Steaua. ”Practică boxul de 7-8 ani, dar o bună perioadă a petrecut-o la lot”, spune Adrian Lăcătuş, care o antrenează atât la lot, cât şi la club. ”Este o sportivă foarte tehnică. A mai boxat la europene şi mondiale, dar este prima ei medalie la un campionat european. Eu sunt convins că nu este şi ultima. În finală nu ţintim decât victoria, vrem medalia de aur”, a mai declarat Adrian Lăcătuş.

Afla mai multe despre: boxcampionatele europene u 22box u22cristina cosma,  

viewscnt
Articole similare