Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cristina Neagu a aşteptat finalul pentru a spune lucrurilor pe nume! Reacţie dură după România - Japonia: "Să înţeleagă că e nevoie de mai mult pentru a juca la naţională"

Cristina Neagu a aşteptat finalul pentru a spune lucrurilor pe nume! Reacţie dură după România - Japonia: "Să înţeleagă că e nevoie de mai mult pentru a juca la naţională"

Handbal

Comentarii

Cristina Neagu a făcut o analiză "la sânge" la finalul Campionatului Mondial 2019. Jucătoarea a evidenţiat problemele cu care s-a confruntat Tomas Ryde şi le-a transmis un mesaj clar coechipierelor.

România - Japonia 20-37

Grupa preliminară a Campionatului Mondial din Japonia s-a încheiat cum nu se poate mai prost pentru România. Naţionala condusă de Tomas Ryde a pierdut cu 37-20 la ultima apariţie, iar momentul a venit cum nu se poate mai rău, în condiţiile în care naţionala oricum fusese zguduită de scandalul în care au fost implicate jucătoarele de la Corona Braşov. 

După meciul cu niponele, Cristina Neagu a oferit primele reacţii: „Este destul de greu de vorbit după o astfel de înfrângere, după o astfel de grupă principală. Nu ştiu... Am fost foarte fericite că am ajuns aici, dar am făcut meciuri foarte slabe. Contra Rusiei am făcut 40 de minute chiar foarte bune şi am fost egale cu ele, cu Suedia am jucat mai prost. Azi, după o asemenea înfrângere, nici nu îmi găsesc cuvintele. Eu cred că nu asta e faţa adevărată a României. Din păcate, într-un astfel de turneu, în care meciurile se succed foarte repede, dacă nu ieşi din starea proastă în care intri când ai înfrângere după înfrângere, nu poţi decât să ajungi tot mai jos şi performezi cum am făcut-o noi azi. 

Peste trei luni jucăm în turneul preolimpic, care este foarte important. Probabil va fi acelaşi nucleu de jucătoare acolo şi toată lumea trebuie să înţelegă că trebuie să se antreneze mai bine la echipele de club, să vină cu o pregătire mai bună. Foarte multe lucruri nu se pot face la naţională. Trebuie să vii montat şi să te gândeşti că aici e un alt nivel. Cred că şi-au dat seama de asta şi cele care până acum nu au mai fost la naţională. Nivelul este mai ridicat decât în Liga Naţională. 

De multe ori sunt cerute jucătoare la lot, dar Liga Naţională nu se poate compara cu un turneu final. Sper să înţeleagă că este nevoie de mult mai mult pentru a juca la naţională şi ca să luptăm pentru medalii. Vreau din tot sufletul să merg la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru mine ar fi ultima şansă să merg”, a declarat Cristina Neagu după meci pentru Gsp.ro.

Neagu a vorbit şi despre scandalul care a schimbat din temelii naţionala la acest CM: „Cred că, dacă erau fetele de la Braşov, era mai bine. Unele erau de mai mulţi ani la naţională, ştiau sistemul. E greu să aduci jucătoare la lot cu o zi înainte de plecare, aşa cum s-a întâmplat cu Polocoşer sau Dache. Unele erau într-o formă foarte bună şi lucrurile ar fi arătat altfel", a adăugat Neagu.

Cristina Neagu: "Toată lumea e vinovată

Cea mai bună handbalistă a continuat cu aceeaşi analiză dură: "Cu siguranţă că toată lumea e vinovată, începând cu staff-ul şi terminând cu jucătoarele. E clar că lucrurile nu au fost aşa cum trebuie nici din partea staff-ului. Nu pot eu să vorbesc despre antrenor. Eu vorbesc despre fete pentru că ştiu ce simt. Nu pot vorbi despre antrenor. Sunt alţii mai în măsură. 

Mai sunt trei luni până în martie. Jucătoarele merg la echipele de club şi probabil că rănile se vor mai închide. Dar într-un astfel de turneu, unde joci zilnic, înfrângerile te afectează. Am jucat din rău în mai rău şi am ajuns în această situaţie. Personal sunt mulţumită de evoluţia mea. Peste aşteptări. Am avut doar 10 antrenamente în picioare. Nu mă aşteptam la foarte multe din partea mea”, a încheiat handbalista de la CSM Bucureşti pentru sursa citată. 

 

Afla mai multe despre: cristina neaguromania japoniacampionatul mondial handbal 

viewscnt
Articole similare