Experiențe împreună.
You are here:

Cristina Neagu, cu lacrimi în ochi la aeroport! Căpitanul naţionalei a făcut o analiză tranşantă după ce România a fost eliminată de Cehia

Cristina Neagu, cu lacrimi în ochi la aeroport! Căpitanul naţionalei a făcut o analiză tranşantă după ce România a fost eliminată de Cehia

Handbal

Delegaţia României a revenit în ţară după ce ”tricolorele” au fost eliminate de Cehia de la Campionatul Mondial de Handbal Feminin. Cu lacrimi în ochi, Cristina Neagu a avut un discurs de lider adevărat şi a explicat motivele pentru care România a părăsit competiţia atât de devreme.

Naţionala României a fost eliminată încă din optimile Campionatului Mondiale de Handbal Feminin. ”Tricolorele” au pierdut cu 28-27 în faţa Cehiei, deşi România a condus tot meciul. Cehia a revenit însă pe final şi a marcat golul victoriei la ultima fază. Cristina Neagu spune că a fost o eliminare foarte dureroasă şi una dintre probleme a fost că jucătoarele lui Ambros Martin nu au avut experienţă şi s-au lăsat compleşite de presiune:

”Au existat aşteptări şi acum, şi de fiecare dată, nu e niciun fel de problemă. Am mai vorbit de multe ori despre asta. Eu am încercat de fiecare dată sa-mi fac datoria pentru naţională. Şi am făcut-o şi de data asta, cât am putut de bine. Cred că, exact aşa cum am spus că după meciurile din grupă intrăm într-o altă competiţie, acest sistem eliminatoriu pune foarte mare presiune pe echipă şi lucrul ăsta eu l-am simţit imediat. Din vestiar, de la încălzire, din timpul meciului. Am încercat să vorbesc cu fetele, e foarte greu să schimbi lucrurile ăn momentele acelea. Am jucat cu frică, asta s-a întâmplat. Ştiu că lumea vorbeşte despre ratări şi greşeli, ş.a.m.d., însa echipa României n-a fost la fel de relaxată ca în meciurile din grupă şi asta a fost problema”, a declarat Cristina Neagu.

Căpitanul naţionalei României spune că apărare a fost un alt punct vulnerabil: ”Din punctul meu de vedere, apărarea a fost marea problemă a echipei noastre la toate meciurile de la acest Campionat Mondial şi am spus după al doilea meci, împotriva Sloveniei, că nu poţi să primesti aproape 30 de goluri şi să încerci să dai cu unul mai mult ca să câştigi meciurile. Aşa ceva este foarte greu pentru noi. S-a dovedit înca o dată”.

Cea mai bună jucătoare din lume susţine că a fost foarte afectată după această eliminare: ”Sunt tristă, sunt frustrată, sunt dezamagită. Au trecut multe ore de la meci, însă nu mi-am revenit, să spun aşa. Mă afectează foarte mult lucrul acesta, pentru că am simţit că avem o atmosferă foarte bună la echipă şi că se putea mai mult. Din păcate, cred că ne-a fost frică să visăm la mai mult.

E o echipă în reconstrucţie şi în momentelea astea foarte importante şi pline de tensiune se vede faptul că avem o echipă fără experienţă la acest nivel. Probabil că jucând împotriva Cehiei eram echipa favorită, mai bine cotată, întâlneam unul dintrei cei mai slabi adversari din optimi. Probabil şi ăsta a fost un stres în plus pentru noi. Cehia a jucat fără presiune. Pur şi simplu a fost relaxată şi pe final, aţi văzut şi voi, a preluat conducerea şi ne-a bătut la modul în care ne-a bătut”.

Întrebată ce ar trebui să înveţe colegele sale din această eliminare, Cristina Neagu spune că jucătoarele lui Ambros Martin au cedat presiunii şi ar trebui să fie mult mai relaxate în asemenea situaţii. De asemenea, a subliniat din nou că România a avut mari probleme în apărare:

”Să se relaxeze mai mult. Şi îmi doream să jucăm mai mult cum am făcut-o în meciurile din grupă. Nimic altceva. Şi, aşa cum am zis, marea noastră problemă e apărarea. În apărare poate nu trebuie atât de multă ştiinţă, cât muncă şi inimă în apărare. Pentru că am primit foarte multe goluri şi e foarte greu să înscrii 30 de goluri meci de meci ca să poţi să câştigi meciuri. Dacă scoteam 5-6 mingi în aparare, era un meci chiar relaxant pentru noi şi câştigam la o diferenţă relaxantă şi nu mai trăiam stresul din finalul de meci. Pentru că chiar şi în minutul 59 şi 30 de secunde noi am avut un atac bun şi am înscris. Însă, mă rog, am jucat şi foarte mult din meci în inferioritate numerică. Eu nu vorbit de arbitraje de obicei, dar a fost cel puţin ciudat, pentru că la un momentdat aveam sentimentul că orice facem în aparare cineva va fi eliminat. Însă cu siguranţă nu arbitrii au pierdut meciul”, a mai spus Neagu.

Comentarii
viewscnt
Articole similare