Experiențe împreună.
You are here:

Cristina Neagu, prima reacţie după apariţia acuzaţiilor din România - Muntenegru: "Fair play-ul mă defineşte". Ce a transmis Radicevic

Cristina Neagu, prima reacţie după apariţia acuzaţiilor din România - Muntenegru: "Fair play-ul mă defineşte". Ce a transmis Radicevic

Handbal

Comentarii

Cristina Neagu şi Federaţia Română de Handbal au reacţionat, după apariţia interviului acordat de Jovanka Radicevic în Muntenegru. La câteva ore de la apariţia declaraţiilor în presă, handbalista din Muntenegru a infirmat ce ar fi spus.

Reacţia Cristinei Neagu după interviul controversat dat de Radicevic în Muntenegru

"Ca reacţie a publicării unor informaţii neadevărate ce afectează grav imaginea handbalului românesc şi a căpitanului echipei naţionale, comunicăm următoarele:

Cristina Neagu, căpitanul echipei naţionale: "Sportul se joacă pe teren. Terenul este locul unde victoriile şi înfrângerile se succed şi doar acela este locul unde trebuie să se întâmple asta. Cred că după atâţia ani de carieră la cel mai înalt nivel, mă cunoaşteţi deja şi ştiţi că mă feresc de polemici şi îmi văd cu seriozitate de cariera pe care mi-am construit-o cu extrem de multă muncă şi chiar sacrificii. De fiecare dată când intru pe teren, joc până la ultima fărâmă de energie, lucru care s-a întamplat şi la turneul preolimpic în care am luptat alături de România pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Iubesc şi respect sportul pe care îl practic şi cred că fair play-ul mă defineşte. Iar lucrul asta va rămâne neschimbat."

Alexandru Dedu, preşedinte FRH: "Este regretabil faptul că imaginea unei jucătoare de talia Cristinei Neagu este afectată în felul acesta. Cristina este o adevărată campioană, care s-a luptat până în ultima secundă pentru calificare, într-un meci în care a fost evident că nu era vorba de nimic altceva decât de o competiţie între profesionişti de cea mai înaltă clasă. Cristina şi-a pus de multe ori în pericol chiar şi sănătatea, mereu pentru acelaşi vis, ca steagul României să fie reprezentat cu cinste. Perpetuarea unei informaţii neverificate îi afectează grav imaginea şi rugăm toate instituţiile media care au preluat această informaţie să îşi ceară scuze public faţă de singura sportivă care a fost numită de 4 ori cea mai bună handbalistă a lumii."

Cristina Vărzaru, secretar general FRH: “Am jucat lângă Cristina şi am împărţit aceeaşi cameră la echipa naţională. Nu pot pune semnul egalităţii între ea şi nicio altă jucătoare. Un exemplu de profesionist 100%, de muncă şi respect pentru handbal şi tot ceea ce ţine de fenomen. M-a inspirat şi m-a motivat şi atunci, continuă să o facă şi acum. Nici nu era nevoie să vorbesc cu ea ca să ştiu că aşa ceva nu poate fi adevărat. Din păcate, trăim într-o lume a răstălmăcitului cuvintelor şi a scandalurilor. Îmi pare enorm de rău că şi Cris trece prin asta acum. Nu e deloc fair!”, a transmis FRH. 

Căpitanul naţionalei feminine de handbal a Muntenegrului, Jovanka Radicevic, a dezvăluit, într-un interviu, ce i-a transmis Cristina Neagu în meciul decisiv de la turneul preolimpic. Fosta jucătoare de CSM Bucureşti a susţinut că românca i-a transmis să o lase să marcheze încă două goluri, pentru ca România să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în locul Norvegiei.

 

viewscnt
Articole similare
Lovitura crunta: fostul mare baschetbalist si-a pierdut al doilea copil. Care e cauza mortii