Experiențe împreună.
You are here:

Cristina Neagu, temperată după un start senzaţional la Campionatul European! ”Haideţi să jucăm împotriva Norvegiei, să vedem ce se întâmplă”

Cristina Neagu, temperată după un start senzaţional la Campionatul European! ”Haideţi să jucăm împotriva Norvegiei, să vedem ce se întâmplă”

Handbal

Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare all-time a Campionatului European de Handbal. Neagu a înscris în partida cu Germania golul cu numărul 206, reuşind astfel să o depăşească pe Agnes Farkas (205 goluri).

Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare din istoria competiţiei, dar nu s-a lăsat dominată de acest gând, fiind în continuare concentrată pe ceea ce trebuie să facă întreaga echipă şi a subliniat importanţa victoriei cu Germania: ”Cred că am făcut un pas înainte faţă de meciul împotriva Cehiei şi asta este tot ce contează. Mergem sigur cu două puncte în Main Round”, a spus Neagu pentru ProSport.

Chiar dacă echipa naţională a României are un început excelent în competiţie şi starea de entuziasm înconjoară întregul lot, Cristina Neagu alege să ia totul pas cu pas, fiind concentrată doar pe următorul meci, cu Norvegia: ”Haideţi să jucăm împotriva Norvegiei, să vedem ce se întâmplă, dacă putem să luam puncte şi din acel meci şi apoi vedem pe mai departe. Nu vreau să vorbesc acum despre lucruri mari, pentru că sunt destul de entuziasmată după această victorie cu Germania, dar am jucat foarte bine şi trebuie să fim mândri de această evoluţie”, a continuat căpitanul echipei naţionale.

Cristina Neagu este convinsă că România poate să arate şi mai bine decât a făcut-o în meciul cu Germania, progresând pe măsură ce avansează în competiţie: ”Ar fi ideal să jucăm şi mai bine de la meci la meci, depinde şi de adversar. Dar cu Germania ne-am pregătit foarte bine tactic, apărarea a făcut toţi banii, iar Denisa (n.r. Dedu), ce să mai spunem despre ea, a făcut un meci excepţional”.

O premieră o reprezintă faptul că nu Cristina Neagu este golgheterul echipei naţionale într-un turneu final. După primele două jocuri, căpitanul echipei a marcat 13 goluri, cu şapte mai puţin decât Eliza Buceschi, golgheterul la zi al Campionatului European. ”Degeaba înscriu foarte multe goluri, iar România pleacă acasă devreme. Prefer să înscriu mai puţin, dar România să ajungă departe în competiţie”, a încheiat Neagu.

România joacă împotriva Norvegiei miercuri, 5 decembrie, de la ora 22:00.

articol scris de Cristian Pintea

viewscnt
Articole similare

internet tv

5 euro/
luna

Vreau oferta