Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cristina Vărzaru a refuzat o forţă a handbalului mondial pentru că voia să termine liceul. EXCLUSIV Cum a ajuns ulterior la Viborg

Cristina Vărzaru a refuzat o forţă a handbalului mondial pentru că voia să termine liceul. EXCLUSIV Cum a ajuns ulterior la Viborg

Handbal

Comentarii

Cristina Vărzaru, fosta extremă dreaptă a echipei naţionale, a fost invitata lui Alexandru Săbău la Top Interviuri. Printre altele, fosta mare jucătoare, a vorbit şi despre perioada extraordinară petrecută in Danemarca la Viborg.

Cristina Vărzaru s-a născut pe 5 decembrie 1979, la Corabia (judeţul Olt) şi a devenit una dintre cel mai titrate sportive din istoria handbalul românesc.

A ridicat de-asupra capului cel mai important trofeu intercluburi din lume, Liga Campionilor, în patru rânduri: de trei ori cu Viborg (2006, 2009, 2010) şi CSM Bucureşti (2016). În plus, este de patru ori campioană a Danemarcei cu Viborg, şi de şapte ori a României, plus alte Cupe ale României şi Danemarcei.

La Telekom Sport, Cristina a povestit cum a ajuns să evolueze în Danemarca pentru una dintre cele mai titrate echipe ale ţării: "Am avut ofertă să plec în clasa a XI-a la Hypo Viena cu domnul Prokob (n.r Gunnar Prokob, antrenor). Era exact perioada în care Hypo Bank-ul era la conducerea handbalului feminin. Avea multe Ligi ale Campionilor câştigate. M-a sunat domnul Prokob să îmi spună că extrema lor dreaptă s-a accidentat şi m-a urmărit de-a lungul turneelor mele pe la tineret şi pe la senioare şi că îşi doreşte foare mult să merg. Nu am simţit-o. M-a sunat, ţin minte, şi Edith Matei care jucase la Hypo şi nu înţelegea de ce nu vreau să mă duc. Eu am ales că îmi termin liceul, ăsta a fost răspunsul pe care l-am dat. M-a onorat foarte mult oferta, dar am ales să îmi termin liceul. Şi, mai târziu, a venit această ofertă de la Viborg, cu care m-am întâlnit într-un meci de cupă europeană, când jucam la Rapid Bucureşti. Eu eram accidentată, nu am jucat decât primul meu de la Viborg, atunci m-am şi accidentat. După mecul retur au venit cu o ofertă către mine şi a mai durat ceva timp până când iarăşi, problmele financiare la Rapid, şi am fost nevoită să fac o alegere. Şi am ales Viborg şi am plecat în Danemarca, în 2005" a mărturisit Vărzaru, la Telekom Sport.

Prima Ligă a Campionilor, în Danemarca: "Nu-mi amintesc nimic!"

La Viborg, Cristina a cucerit şi prima Ligă a Campionilor: "Nu a fost cel mai emoţionant al carierei. Culmea e că nu mai înmi aduc aminte nimic, nu mai îmi aduceam aminte după meci, după primul meci din finală, ce s-a întâmplat în timpul meciului. Nişte emoţii foarte mari. Thomas era atunci antrenor nostru. Thomas Ryde era antrenorul nostru. Aveam colege celebre, Bojana Popovic nu era atunci, a venit un pic mai târziu. Trecuseră de echipa ei de Slagese, ea juca la Slagese în perioada respectivă. Dar am jucat cu multe jucătoare din naţionala Danemarcei, de exemplu Henriette Mikelssen, extrema celebră. Iar apoi portarii, Valerie Nicolas, de la naţionala Franţei. Am avut colege celebre de-a lungul anilor" a mai declarat Cristina Vărzaru.

Afla mai multe despre: cristina vărzaru 

viewscnt
Articole similare