Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Criza COVID-19 afectează şi rugby-ul. Salarii tăiate pentru cei mai buni jucători scoţieni

Criza COVID-19 afectează şi rugby-ul. Salarii tăiate pentru cei mai buni jucători scoţieni

Rugby

Comentarii

Federaţia scoţiană de rugby şi sindicatul jucătorilor au ajuns la un acord privind reducerile salariale, care se vor aplica doar celor care câştigă peste 50.000 lire sterline pe an, decizia fiind luată în contextul crizei financiare cauzate de pandemia de coronavirus, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Conform sursei, diminuările salariale vor fluctua între 10 şi 25%, în funcţie de salariul jucătorilor, şi se aplică în perioada 1 aprilie - 1 septembrie.

''Aceste reduceri reflectă provocările financiare cu care se confruntă rugbyul în Scoţia, în Marea Britanie, dar şi în întreaga lume din pricina crizei. Veniturile noastre au fost afectate de suspendarea competiţiilor în care suntem implicaţi, atât ca naţională cât şi la nivel de cluburi'', se arată într-o declaraţie a Federaţiei, care nu precizează cuantumul reducerilor salariale pentru cei din conducere şi din staff-ul tehnic al primei reprezentative.

Potrivit presei scoţiene, antrenorul XV-lui Scoţiei, Gregor Townsend, şi membrii consiliului director al SRU ar pierde 25% din salarii până la 1 septembrie, în timp ce directorul executiv Mark Dodson va suporta un procent de 30%. De asemenea, directorii vor renunţa la bonusul anual pentru exerciţiul financiar 2019/2020.

Rugby-ul din Scoţia a fost suspendat începând cu 13 martie din cauza pandemiei de coronavirus, care în Marea Britanie a infectat peste 88.600 persoane şi a provocat 11.329 decese până luni.

Afla mai multe despre: rugby 

viewscnt
Articole similare