Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Croaţii faţă-n faţă cu istoria: "Echipa noastră actuală este foarte puternică, iar noi avem şansa să depăşim generaţia '98"

Croaţii faţă-n faţă cu istoria: "Echipa noastră actuală este foarte puternică, iar noi avem şansa să depăşim generaţia '98"

Cupa Mondială

Comentarii

Generaţia croată a lui Luka Modric şi Ivan Rakitic o poate ''depăşi'' pe cea din 1998, care a ajuns până în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Franţa, a asigurat, joi, Dejan Lovren, cu două zile înaintea sfertului de finală cu Rusia, informează AFP.

"Noi respectăm generaţia 1998. Este echipa croată care a cunoscut cel mai mare succes până azi şi care a ridicat ştacheta atât de sus, performanţă pe care nu a mai reuşit-o nimeni în ultimii 20 de ani", a afirmat fundaşul lui Liverpool.

"Dar echipa noastră actuală este foarte puternică, iar noi avem şansa să depăşim această generaţie", a adăugat el.

În 1998, Croaţia a învins Germania cu 3-0, pentru calificarea în semifinale, fază în care a fost eliminată de Franţa prin faimoasa dublă a lui Liliam Thuram. 20 ani mai târziu, Croaţia va întâlni Rusia la Soci în tentativa de a obţine o nouă calificare în penultimul act.



Convingători în faza grupelor, coechipierii lui Luka Modric au arătat totuşi slăbiciuni în optimile de finală contra Danemarcei, impunându-se în final la loviturile de departajare (3-2). 

Afla mai multe despre: campionatul mondialcroatia 

viewscnt
Articole similare