Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CS Minaur Baia Mare şi CSM Bucureşti şi-au aflat adversarele din optimile EHF European Cup

CS Minaur Baia Mare şi CSM Bucureşti şi-au aflat adversarele din optimile EHF European Cup

Handbal

Comentarii

CS Minaur Baia Mare şi CSM Bucureşti vor avea adversare dificile în optimile de finală ale competiţiei masculine de handbal EHF European Cup, potrivit tragerii la sorţi efectuate, marţi, la Viena.

Minaur va juca în optimi contra formaţiei ucrainene Donbas Mariupol, prima partidă fiind programată pe 13 sau 14 februarie, în deplasare, în timp ce manşa secundă va avea loc o săptămână mai târziu, la Baia Mare. CSM Bucureşti va primi replica formaţiei elene AEK Atena HC, urmând să fie gazdă în tur.

Minaur a trecut în turul al treilea de Parnassos Strovolou, după două victorii, 28-25 şi 29-24, ambele la Nicosia.

 Donbas are în palmares o finală a Cupei EHF în 1996, când se numea Şahtior Doneţk. În 2004, echipa ucraineană era eliminată de Dinamo Bucureşti din Cupa EHF, după 30-34 acasă şi 32-31 în deplasare. În acest sezon, Donbas a intrat direct în optimile de finală ale EHF European Cup.

CSM Bucureşti a eliminat-o în turul al doilea pe MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje (Bosnia), după două victorii clare, 30-23 şi 31-15, iar în turul al treilea a trecut de turcii de la Spor Toto SC, tot cu două victorii, 33-27 şi 38-28. AEK a eliminat-o în turul al treilea pe KH Prishtina, după două victorii la scor, ambele la Atena, 37-19 şi 41-8.

CSM şi AEK trebuiau să joace în sezonul trecut, în sferturile Cupei Challenge, dar pandemia de coronavirus a dus la anularea restului stagiunii. CSM o avea ca adversară pe CS Victor Stavropol, iar AEK urma să o înfrunte pe Potaissa Turda. CSM era deţinătoarea trofeului, câştigat în 2019, după o finală cu AM Madeira Andebol SAD. AEK a pierdut finala Cupei Challenge din 2018, chiar în faţa echipei Potaissa, după 27-26 la Atena şi 22-33 la Turda. 

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare