Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CSM Reşiţa se retrage din Liga Zimbrilor după ce a pierdut finanţarea Primăriei. Arată cu degetul şi spre FR de Handbal. "Decizii abuzive şi anormale"

CSM Reşiţa se retrage din Liga Zimbrilor după ce a pierdut finanţarea Primăriei. Arată cu degetul şi spre FR de Handbal. "Decizii abuzive şi anormale"

Handbal

Comentarii

Formaţia masculină de handbal CSM Reşiţa se află în prag de desfiinţare, după ce Primăria, principalul finanţator al echipei, a decis să-şi retragă sprijinul.

Potrivit presei locale din Reşiţa, Primăria nu va acorda bani echipei masculine de handbal, pe care o consideră o cheltuială prea mare, în raport cu performanţele obţinute în Liga Zimbrillor. Propunerea retragerii finanţării va fi supusă aprobării în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, care ar urma să aibă loc săptămâna aceasta.

Anunţul a fost făcut astăzi, printr-un comunicat de presă în care sunt explicate pe larg motivele acestei decizii:

"Primarul Municipiului Reşiţa va convoca în această săptămână o şedinţă de îndată a Consiliului Local pentru a propune retragerea finanţării secţiei de handbal seniori, din cauza aspectelor prezentate mai jos.

De la înfiinţare şi până în prezent echipa CSM Reşiţa a beneficiat de stabilitate financiară şi de toate condiţiile pentru a obţine rezultate cât mai bune şi pentru a face performanţă. Cu toate acestea, realizările secţiei de handbal seniori, în ultimul an, nu au fost cele aşteptate. Acestea, precum şi aspectele prezentate mai jos, au dus la această decizie:

  • deciziile abuzive şi anormale ale Federaţiei Române de Handbal de a organiza absolut toate partidele în deplasare, stil turneu, care durează câte 7 zile, ceea ce implică costuri foarte mari, iar suporterii echipei neputând să vadă nici un meci pe teren propriu;
  • nu căutăm scuze, însă echipa a fost în nenumărate rânduri dezavantajată şi de arbitraj, deşi Primăria Reşiţa şi Consiliul Local Reşiţa au făcut eforturi mari pentru a finanţa echipa din bani publici, şi nu ni se pare corect ca meciurile să nu se dispute doar pe teren;
  • nu în ultimul rând, rezultatele foarte slabe înregistrate de handbalişti, aceştia câştigând doar 2 meciuri din 15 disputate, ocupând în prezent locul 15 din 16 echipe participante, deşi au fost oferite toate condiţiile pentru o clasare cât mai bună în campionat, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi financiar, neexistând nici un fel de datorie financiară către jucători şi întreg staff-ul.

În acelaşi comunicat se subliniază că Primăria Reşiţa va susţine în continuare centrul de copii şi juniori al secţiei de handbal, unde sunt în jur de 100 de copii, încercând să le asigure şi pe viitor cele mai bune condiţii pentru a face sport de performanţă. De asemenea, vor fi susţinute în continuare toate celelalte secţii al Clubului Sportiv Muncitoresc.

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare