Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CSM Ştiinţa Baia Mare a cucerit trofeul Cupei României la rugby, după ce a dispus în finală de CSA Steaua Bucureşti

CSM Ştiinţa Baia Mare a cucerit trofeul Cupei României la rugby, după ce a dispus în finală de CSA Steaua Bucureşti

Rugby

Comentarii

Echipa CSM Ştiinţa Baia Mare a câştigat sâmbătă trofeul Cupei României la rugby, ediţia 2020, după ce s-a impus în finală, cu scorul de 35-19 (24-9) în faţa CSA Steaua, într-o partidă disputată pe stadionul ''Olimpia'' din Bucureşti.

Maramureşenii reuşesc astfel eventul, după ce îşi adjudecaseră şi titlul de campioană naţională în septembrie, în urma victoriei din finala cu SCM Timişoara (23-17).

Sâmbătă, într-un meci fără spectatori, ''zimbrii'' au dominat autoritar partida în faţa roş-albaştrilor, deţinători ai Cupei, în special datorită unui joc foarte bun pe linia de treisferturi, dar profitând şi de erorile de apărare ale bucureştenilor.

CSM Ştiinţa a deschis scorul chiar în minutul 3 al meciului, printr-o lovitură de penalitate transformată de Taniela Maravunawasawasa, însă ''militarii'' au revenit rapid în joc şi au izbutit fructificarea a trei lovituri de pedeapsă, în minutele 10, 15 şi 22, prin Tudor Boldor, conducând la un moment dat cu 9-3.

După jumătatea primei reprize însă, băimărenii au preluat conducerea ''ostilităţilor'', iar până la pauză au reuşit trei eseuri, prin Jason Tomane (26), Maravunawasawasa (32) şi Helarius Kisting (35), toate transformate de acelaşi Maravunawasawasa.

Partea a doua a jocului a aparţinut tot ''zimbrilor'', care au mai reuşit un eseu, prin Paul Popoaia (65), netransformat, şi au fructificat două lovituri de pedeapsă prin Maravunawasawasa şi Dorin Manole, dar au terminat confruntarea cu un om mai puţin pe teren, după ce Mtya Dumani a văzut ''roşu'' din cauza unui placaj periculos aplicat unui adversar.

Steliştii au mai izbutit două eseuri, prin Eseria Vueti şi Tudor Boldor, netransformate.

Aceasta a fost cea de-a şasea finală a Cupei României între Ştiinţa Baia Mare şi Steaua Bucureşti. Prima a avut loc în ediţia 2005-2006 când s-a înregistrat şi cea mai mare diferenţă de scor, 41-12 în favoarea ''militarilor''. Ultima întâlnire din Cupa Românei, cu trofeul pe masă dintre cele două echipe s-a consemnat în 2013. Câştig de cauză a avut Steaua, cu rezultatul de 17-10. În istoria competiţiei Steaua Bucureşti are cele mai multe trofee câştigate, 15 la număr, în timp ce Baia Mare s-a impus de 5 ori, în 1990 devenind prima echipa din provincie care a obţinut eventul campionat-cupă.

Afla mai multe despre: rugby 

viewscnt
Articole similare