Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CSO Voluntari a făcut marele anunţ: "Cel mai bun baschetbalist român al ultimului deceniu a revenit în România!"

CSO Voluntari a făcut marele anunţ: "Cel mai bun baschetbalist român al ultimului deceniu a revenit în România!"

Baschet

Comentarii

CSO Voluntari, clubul care nu a prins niciodată play-off-ul în România, a anunţat transferul baschetbalistului Vlad Moldoveanu (32 de ani, 2.06 metri).

Vlad Moldoveanu, noul jucător al lui CSO Voluntari

"Vlad Moldoveanu (32 de ani, 2.06 metri) se alătură proiectului CSO Voluntari, semnând un contract pentru următoarele două sezoane, sub condiţii de performanţă. Un baschetbalist cu o experienţă colosală la cel mai înalt nivel, Vlad va reprezenta un plus uriaş pentru clubul nostru în vederea primului sezon în noul format al Ligii Naţionale!

Moldoveanu s-a născut pe 11 februarie 1988, în Bucureşti, iar după câţiva ani de juniorat la CSŞ 4 a plecat în Statele Unite. A absolvit American University iar apoi a revenit în Europa. A jucat în prima ligă din Italia (Benetton Treviso), Franţa (Le Havre), Estonia (Kalev Cramo), Polonia (Turow şi Zielona Gora), Turcia (Büyükçekmece) şi, în ediţia precedentă, în Grecia, la Ifaistos Limnou. Vlad are la activ două sezoane în Euroligă şi patru în Eurocup, ajungând până în sferturile de finală ale Eurocup, alături de Stelmet Zielona Gora, în 2016. ​

În România, Moldoveanu a evoluat în două rânduri, de fiecare dată la U BT Cluj Napoca. În sezonul 2016-2017, el a cucerit ”tripla” - Supercupa, Cupa şi campionatul României - fiind de departe cel mai bun jucător al Ligii Naţionale. A fost al treilea titlu de campion pentru Vlad, primele două venind în Estonia şi în Polonia!", a transmis CSO Voluntari. 

La CSO Voluntari, Vlad Moldoveanu va purta maioul cu numărul 9, în memoria idolului său, regretatul Antonio Alexe, fostul căpitan al primei reprezentative. În perioada junioratului şi a liceului, Vlad a purtat în permanenţă maioul lui Toni pe sub echipamentul de joc. Acum, în sezonul 2020/2021, numărul 9 va ieşi la lumină.

Vlad Moldoveanu a oferit şi o primă reacţie, după semnarea contractului: ”Sunt bucuros să mă alătur proiectului CSO Voluntari. Eu şi Ionuţ Georgescu vorbeam de câţiva ani buni să lucrăm în echipă şi uite că, în sfârşit, se întâmplă! Este probabil cel mai greu proiect al carierei, cea mai mare provocare: să ducem această echipă în topul Ligii Naţionale. Dar sunt sigur că se poate! Dacă nu credeam în asta, nu semnam.

În al doilea rând mă bucur că mă întorc acasă, aproape de Bucureşti. Acolo m-am născut, acolo am crescut. Sunt fericit că spre finalul carierei să pot juca cu familia mea în sală, meci de meci, cel puţin partidele de pe teren propriu.

În rest, de-abia aştept să dăm drumul la treabă! A fost o perioadă grea pentru toată lumea, o perioadă fără sport, şi sper ca noul sezon să înceapă aşa cum este planificat iar noi să ne îndeplinim obiectivele sau, de ce nu?!, să le depăşim!”, a declarat baschetbalistul pentru CSO Voluntari. 

 

Afla mai multe despre: vlad moldoveanu 

viewscnt
Articole similare