Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cu ce se ocupă Julio Baptista la patru ani de la retragere! Ultima dată a îmbrăcat tricoul celor de la CFR Cluj

Cu ce se ocupă Julio Baptista la patru ani de la retragere! Ultima dată a îmbrăcat tricoul celor de la CFR Cluj

Fotbal

Comentarii

Cu siguranţă vă mai aduceţi aminte de brazilianul Julio Baptista, cel supranumit ”Bestia” pe vremea când încă mai era în activitate. Şi-a agăţat ghetele în cui, însă nu s-a rupt total de fotbal.

Julio Baptista este cel mai titrat fotbalist străin care a evoluat vreodată în fotbalul românesc. Fie şi pentru câteva minute.

Ce face acum Julio Baptista

Brazilianul a jucat pentru Sao Paulo, Sevilla, Real Madrid, Arsenal, AS Roma, Malaga, Cruzeiro şi Orlando City, iar în august 2018 surprindea pe toată lumea când alegea să semneze cu CFR Cluj.

  • Real Madrid a plătit Sevillei pentru Julio Baptista, în 2005, 20.000.000 de euro
  • AS Roma l-a cumpărat pe Julio Baptista de la Real Madrid, în 2008, pentru 10.000.000 de euro.
  • Cea mai mare cotă de piaţă a sa a fost de 25.000.000 de euro, în 2005, conform transfermarkt.de.

Chiar dacă avea 37 de ani la momentul semnării contractului cu CFR Cluj, pretenţiile erau foarte mari din partea şefilor din Ardeal. Avea peste 100 de goluri marcate pentru Sevilla, Real Madrid, AS Roma, Arsenal sau Malaga.

  • Plus 47 de prezenţe şi 5 goluri în naţionala Braziliei. La un moment dat era unul dintre cei mai valoroşi jucători din lume.

Din păcate, calculele hârtiei nu s-au potrivit cu realitatea. Doar trei meciuri a bifat Julio Baptista pentru CFR Cluj - cu un total de 42 de minute, şi a reprezentat, într-un final, cea mai mare ”ţeapă” din istoria clubului din Gruia.

Julio Baptista primea undeva la 45.000 de euro pe lună, însă s-a accidentat grav la genunchi şi a devenit inutilizabil. În martie 2019, brazilianul şi-a reziliat contractul cu CFR Cluj şi, neoficial, s-a retras din activitate.

La doar două luni după ce s-a despărţit de CFR Cluj, Julio Baptista a decis să se apuce de antrenorat. Aşadar,  brazilianul a fost cooptat de bunul său prieten, Ronaldo Nazario, la clubul Real Valladolid.

După ce a început cu copiii şi juniorii, din vara lui 2021, Julio Baptista a fost promovat la Real Valladolid Promesas, adică echipa secundă a clubului patronat de ”Il Fenomeno” Ronaldo, unde activează şi-n prezent.

Afla mai multe despre: julio baptistavalladolidronaldo 

viewscnt
Articole similare