Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cu cine s-a sfătuit Andre Pinto înainte de a semna cu Dinamo: "Am vorbit cu ei, ştiu multe despre istoria acestui club"

Cu cine s-a sfătuit Andre Pinto înainte de a semna cu Dinamo: "Am vorbit cu ei, ştiu multe despre istoria acestui club"

Dinamo București

Comentarii

Dinamo se pregăteşte pentru meciul de luni de pe terenul Universităţii Craiova, partidă care va fi în direct la Telekom Sport 1, de la ora 21:00. În partida cu oltenii poate debuta şi Andre Pinto, fundaşul central sosit în această săptămână în lotul "câinilor".

"Mă simt bine, m-am simţit bine alături de colegi. Am deja trei antrenamente alături de ei. Suntem bine motivaţi pentru a munci şi pentru a obţine rezultate bune.

Când ne uităm la clasament nu putem să spunem că situaţia este bună, pentru un club cu istoria lui Dinamo. Ştiam ce istorie are această echipă, pentru că este un club mare în toată lumea, de asemenea şi în Portugalia se vorbeşte şi se ştie de cluburile mari din alte ţări şi ştiam că este un club cu o istorie bogată, cu mulţi fani şi cu tradiţie.

Obiectivul meu a fost de a veni să o ajut pe Dinamo, am semnat până la finalul sezonului să ajut la îndeplinirea obiectivului, nimic mai mult. Am vorbit cu Mario Felgueiras, cu Beto, ştiu foarte multe lucruri despre România, mai ales că în urmă cu câţiva ani aici în ţară jucau mulţi jucători portughezi" , a spus Andre Pinto.

Cine este Andre Pinto, noul transfer al lui Dinamo

Născut pe 5 octombrie 1989 la Vila Nova de Gaia, Andre Almeida Pinto a evoluat ultima oară la Farense, în prima ligă a Portugaliei, unde a marcat un gol în cele 12 meciuri jucate în sezonul trecut.

Ceea ce puţină lume ştie despre noul transfer al echipei dinamoviste este că Andre Pinto era un jucător extrem de bine cotat în 2017. Achiziţionat de Sporting Lisabona, clubul care l-a consacrat în fotbalul mare pe Cristiano Ronaldo, Pinto era unul dintre fundaşii de top din Liga Sagres în acel moment. El a parafat o înţelegere pe patru ani cu Sporting, club care i-a stabilit o clauză de reziliere de 45 de milioane de euro. În perioada în care a evoluat pe Jose Alvalade, Andre Pinto a fost coechipier în defensivă cu Sebastian Coates şi cu Jeremy Mathieu, fost jucător la Barcelona.

Doi ani a jucat Andre Almeida Pinto la Sporting, pentru ca în 2019 să ajungă la Fateh, în prima ligă din Arabia Saudită. Ulterior, el a mai jucat pentru Farense, iar în acest sezon va juca pentru Dinamo Bucureşti.

Fotbalistul născut la Vila Nova de Gaia este cotat în prezent la 700 de mii de euro. Fundaşul de 31 de ani a cunoscut maximul carierei sale în 2015, an în care a debutat şi în echipa naţională a Portugaliei.

A făcut-o într-un meci amical contra reprezentativei Capului Verde, meci în care a evoluat alături de nume importante precum Cedric Soares, Joao Mario, Adrien Silva, Bernardo Silva, Hugo Almeida sau Anthony Lopes.

Tot în 2015, Andre Pinto era cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la 3.5 milioane de euro. El bifase 78 de meciuri pentru Sporting Braga în două sezoane şi jumătate petrecute la acest club. În stagiunea viitoare avea să se transfere la Sporting Lisabona.

Afla mai multe despre: dinamo 

viewscnt
Articole similare