Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cu el vrea Mircea Rednic să o readucă pe Dinamo în prim-planul fotbalului românesc: "Bunicul meu a fost căpetenie de trib"

Cu el vrea Mircea Rednic să o readucă pe Dinamo în prim-planul fotbalului românesc: "Bunicul meu a fost căpetenie de trib"

Fotbal

Comentarii

Atacantul nigerian al echipei Dinamo Bucureşti, Simon Zenke, jucător în care antrenorul Mircea Rednic crede cu tărie, şi-a dezvăluit povestea de viaţă într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

"E o poveste antică, de pe vremea stră-străbunicilor mei. Bunicul meu a fost căpetenie de trib în Nigeria. Îl chema Makera Zenke. Zenke se traduce prin rege. Căpetenie se spune Tor Tiv. Deci Tor Tiv Zenke (n.r. - i se spunea bunicului său", a spus Zenke.

Nigerianul nu se consideră, deocamdată, rege la Dinamo: "Încă nu! Dar sper să ajung. În Turcia am fost rege, aşa că sper să o fac şi în România. Am să fac tot posibilul să devin regele lui Dinamo! Vreau să impresionez, să las ceva în urma mea în campionatul din România".

Cât despre calităţile sale: "Am viteză bună, sunt puternic fizic şi în duelurile unu contra unu sunt de neoprit. Centrez bine şi consider că îi simt foarte bine pe colegii mei din atac pentru că la începutul carierei am jucat atacant, număr 9. Acum nu o mai fac pentru că mai mulţi antrenori m-au reprofilat în bandă".

Simon Zenke este fascinat de-a dreptul fascinat de Mircea Rednic: "E nemaipomenit! E un antrenor foarte, foarte amuzant. Dar în acelaşi timp ştie când să fie serios şi să se impună. Are o personalitate foarte directă. Când faci lucrurile bine îţi spune, dacă greşeşti îţi spune la fel de direct".

6 meciuri a jucat Zenke pentru Dinamo până acum, fără să înscrie

300.000 de euro este cota atacantului nigerian

Afla mai multe despre: rednicdinamozenke 

viewscnt
Articole similare