Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cu gândul la Tokio 2020. Halterofilii s-au întors optimişti de la Mondiale şi îşi fac planuri pentru Jocurile Olimpice

Cu gândul la Tokio 2020. Halterofilii s-au întors optimişti de la Mondiale şi îşi fac planuri pentru Jocurile Olimpice

Alte sporturi

Comentarii

Halterofilii români s-a întors cu trei medalii de la Campionatele Mondiale de la Ashgabat, din Turkmenistan, iar gândul le zboară deja spre următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, Tokio 2020.

"A fost cel mai greu campionat mondial din ultimii zece ani", a concluzionat Loredana Toma. "Nu a fost cel mai bun rezultat al meu, dar mă bucur că am reuşit să dau absolut tot ce am putut în acea zi. Am avut în pregătirea asta probleme, care, din păcate, nu am putut să le rezolvăm. Nu am avut anul acesta nici măcar 70% din pregătirea de anul trecut de la Anaheim".
 
"Am aşteptat foarte mult concursul acesta şi mă bucur că am reuşit să aduc ce era mai important, medalia la total. Sunt fericit şi mă simt împlinit. E unul dintre cele mai fericite momente din viaţa, pentru că am fost primul meu concurs la Mondialele de seniori şi a vent şi prima medalie", a declarat şi Nicolae Onică la revenirea în ţară. 
 
Pentru sportivii noştri, cel mai dificil a fost să se alinieze noilor reglementări ale Federaţiei internaţionale, în ceea ce priveşte categoriile de greutate. 
 
"Şi pentru asta ne mai trebuie timp, nu e chiar atât de uşor să adaugi masă musculară. La mine, de exemplu, a crescut cu un kilogram. Durează până adaugi masă musculară. Şi din acest punct de vedere, la anul va fi mult mai bine, pentru că încă un an de muncă în categoria asta va înseamna foarte mult", a spus Loredana Toma.
 
Gândurile sportivilor se îndreaptă deja spre ediţia din 2020 a Jocurilor Olimpice, care se va disputa la Tokio. În Japonia, sportivii tricolori au de apărat un palmares extrem de important. 14 medalii olimpice au adus halterele României de-a lungul timpului. 
 
"Următorul obiectiv sunt Europenele care vin acum, ne bat la uşă. Şi vrem să reuşim şi acolo o performanţă bună. Şi mergem înainte pentru Tokio. Vine acum, imediat", a mai spus Nicolae Onică.
 
 
Mondialele din acest an din Turkmenistan au adus României trei medalii - argint prin Loredana Toma la stilul smuls, bronz prin Cristina Iovu la stilul aruncat şi bronz prin Nicolae Onică la total. 
 
Este un pas înapoi faţă de anul trecut, dacă stăm să ne gândim că halterofilii noştri se întorceau de la Anaheim cu patru medalii, în 2017. Nici strălucirea lor nu a mai fost la fel, pentru că anul trecut ne lăudam cu trei medalii de aur şi una de bronz. Speranţele sunt însă mari, mai ales că urmează un an decisiv pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokio.

 

Afla mai multe despre: halteremondialemedaliicristina iovuloredana toma 

viewscnt
Articole similare