Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum a ajuns la FCSB unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din istoria clubului: "Gigi, dai banii ăştia?". MM a spus toată povestea | EXCLUSIV

Cum a ajuns la FCSB unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din istoria clubului: "Gigi, dai banii ăştia?". MM a spus toată povestea | EXCLUSIVgalerie foto

FCSB

Comentarii

În direct la Telekom Sport, Mihai Stoica (56 de ani) a povestit cum a ajuns la FCSB unul dintre antrenorii cu care gruparea roş-albastră au făcut performanţă, pe plan intern şi internaţional. Ucraineanul Oleg Protasov (57 de ani), căci despre el e vorba, a antrenat-o pe FCSB între iulie şi decembrie 2005.

Cum a ajuns la FCSB unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din istoria clubului: "Gigi, dai banii ăştia?". MM a spus toată povestea | EXCLUSIV

În vara lui 2005, Oleg Protasov a fost instalat ca antrenor la FCSB după ce nume precum Gică Hagi şi Dan Petrescu au refuzat ofertele lui Gigi Becali. Patronul roş-albaştrilor s-a bazat că va rezolva singur problema cu numirea antrenorului, însă lovindu-se de refuzuri l-a pus pe Mihai Stoica să caute un tehnician interesat.

Aşa a ajuns MM la varianta Oleg Protasov, antrenorul care a început echipa UEFAntatiscă a roş-albaştrilor, care a scris istorie cu Cosmin Olăroiu la cârmă. Expertul Telekom Sport, Mihai Stoica, a povestit cum a ajuns să discute cu Protasov pentru a-i propune să vină antrenor la FCSB.

"Atunci eram puţin grăbit pentru că începea pregătirea în câteva zile şi Gigi spusese că se ocupă el şi vine Hagi. Hagi a refuzat, ne-am dus la Dan Petrescu, ne-a refuzat şi în câteva zile trebuia să numesc antrenor. Mi-a zis Gigi 'ocupat-te' şi am început să sun peste tot. Daţi-mi nume, Michel era atunci, voia un milion, sănătate.

Şi am spus, nume şi salariu, că una e să îţi ceară unul 300 de mii şi să ai 180 dacă ăla e bugetul tău, şi alta e să îţi ceară 800 de mii, că nu poţi să îi dai 180.000. Nu poţi să îi propui asta, zice că îl iei la mişto. Protasov îl aveam eu aşa, era febleţea mea când era jucător în URSS,în anii 80. Am zis de ce să nu încerc şi am început să dau telefoane, să vedem ce profil are, în Grecia unde antrenase şi l-am înreabt pe agent. Mă, cât vrea? Atât. bun, suntem pe aproape, stăm bine. Gigi, cum stăm? Dai banii ăştia? Da, şi am plecat", a spus Mihai Stoica, la Telekom Sport.

Din iulie şi până în decembrie 2005, Oleg Protasov a pregătit-o pe FCSB în 24 de meciuri, cu un procentaj de 2.00 puncte câştigate pe meci. Cu ucraineanul la cârmă, FCSB a câştigat 14 meciuri, a pierdut patru şi a făcut şase egaluri.

Veria, Olympiakos, AEL Limassol, FCSB, Dnipro, Kuban Krasnodar, Iraklis, Rostov, Astana, Dinamo Minsk şi Astra sunt echipele pe care le-a antrenat Oleg Protasov în cariera de profesionist.

În 2017, Oleg Protasov a fost numit director tehnic la Federaţia Ucraineană de Fotbal, iar în prezent este vicepreşedintele acesteia.

Afla mai multe despre: mihai stoicaoleg protasovfcsbantrenor 

viewscnt
Articole similare