Experiențe împreună.
You are here:

Cum a ajuns Mike Tyson în faliment, deşi a câştigat peste 300 de milioane de dolari în carieră

Cum a ajuns Mike Tyson în faliment, deşi a câştigat peste 300 de milioane de dolari în carierăgalerie foto

Special

Comentarii

E 2018, Mike Tyson are 51 de ani şi pare acum departe de gravele probleme cu care s-a confruntat de-a lungul carierei, care l-au forţat să-şi declare falimentul personal în 2003, deşi câştigase de-a lungul carierei peste 300 de milioane de dolari.

Acum, Mike Tyson îşi trăieşte viaţa fără luxul cu care se obişnuise în anii '90, dar şi lipsit de gravele probleme avute cu legea şi în viaţa personală. Face bani cu show-ul său de stand-up din Las Vegas, dar şi graţie cărţilor scrise în ultimii ani - "Undisputed Turth" şi "Iron Ambition" sau din contractele de publicitate. Câştigurile nu se ridică la nivelul celor în care era sportiv în activiate, însă de această dată e decis să nu-şi mai piardă întreaga avere.Cum şi-a cheltuit averea?

În 2003, Tyson şoca când depunea actele pentru intrarea în faliment personal. Cu datorii de peste 27 de milioane de dolari şi incapabil să le plătească, Tyson apela la această soluţie radicală, care avea însă să-i pună viaţa pe drumul salvării.

Avea 37 de ani şi era convins că nu va împlini 40, lucru recunoscut la ani distantă.

"Nu credeam că voi ajunge la 40 de ani. Acei ani erau înfricoşători, nu-i aşa!?", se întreabă Tyson, care spune că nu s-a omorât niciodată după bani, dar recunoaşte că ajunsese să-i cheltuiască într-un mod nebunesc.

Ce s-a întâmplat cu averea lui de peste 300 de milioane? Spune că a cheltuit totul pe bijuterii, prostituate, apartamente de lux şi maşini. La asta se adaugă problemele avute cu legea şi cheluieli uriaşe avute cu avocaţii. În momentul intrării în faliment, dintre cele 27 de milioane, 600.000 de dolari erau datoraţi mai multor firme de avocatură. Iar 9 milioane ar fi trebuit să ajungă la fosta sa soţie, în urma procesului de divorţ. 17 milioane de dolari reprezentau numai taxe neplătite de-a lungul timpului.

Tyson recunoştea la ceva timp distanţă că se obişnuise să primească sume uriaşe constant încât nu era foarte atent la banii săi, iar persoanele din apropierea sa au profitat de asta: "Nu îi pot numi nici măcar lichele. Ar fi prea puţin!".

Câteva din "nebuniile" lui Mike Tyson:

- a plătit 2 milioane de dolari pentru o cadă pentru prima sa soţie, actriţa  Robin Givens;
- şi-a serbat ziua cu o petrecere pentru care a cheltuit 410.000 de dolari;
- a cheltuit 230.000 de dolari pentru pagere şi telefoane mobile, într-o perioadă de 3 ani (1995-1997);
- şi-a cumpărat doi tigrii bengalezi cu 140.000 de dolari şi a angajat un dresor pentru ei, plătit cu 125.000 de dolari pe an;

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe