Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum a apărut varianta Gică Hagi selecţioner în birourile FRF. "Regele" l-a "convins" pe Burleanu | EXCLUSIV

Cum a apărut varianta Gică Hagi selecţioner în birourile FRF. "Regele" l-a "convins" pe Burleanu | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Aurel Ţicleanu (62 de ani), membru în Comisia Tehnică a FRF, a dezvăluit la Telekom Sport cum a apărut varianta Gică Hagi pe masa preşedintelui Răzvan Burleanu pentru postul de selecţioner. Ţicleanu a dezvăluit că un monolog ţinut de "Rege" la TV l-a convins pe Burleanu să încerce să-l readucă pe banca echipei naţionale.

Cum a apărut varianta Gică Hagi selecţioner în birourile FRF. "Regele" l-a "convins" pe Burleanu

După plecarea lui Mirel Rădoi de la echipa naţională, căruia i-a expirat contractul după ce a ratat calificarea la CM 2022, FRF s-a pus pe căutat selecţioner. Primul nume l-a care s-a apelat a fost Gică Hagi, cel mai important fotbalist din istoria României, acum patron-antrenor la Farul.

Cunoscut pentru discursurile sale manifest, Gică Hagi a avut un astfel de discurs la TV după ce România a ratat calificarea la Mondialul din Qatar. Cuvintele "Regelui" i-au atras atenţia lui Răzvan Burleanu, care a mers să-i propună lui Gică Hagi să fie selecţioner din nou. Doar că acesta a refuzat.

Ţicleanu a povestit cu lux de amănunte cum s-a ajuns ca Gică Hagi să se pună la masa tratativelor cu Răzvan Burleanu.

"Varianta Hagi a apărut ca urmare a unui monolog de 2 ore la TV. Hagi nu are nevoie să ne spună două ore acelaşi lucru, el este Hagi pentru absolut toate lumea din fotbalul românesc, indiferent că face parte sau nu din rândurile federaţiei, în momentul când Hagi spune un lcuru, toată lumea îl asculta.

Monologul lui Hagi era pro naţională şi un proiect cu jucători pentru naţională. Normal ca preşedintele FRF a reacţionat. În presă se cultivă ideea unui război cu Hagi, care e total greşită. Hagi este unul dintre partenerii foarte importanţi ai FRF. Academia lui a produs jucători foarte tineri, iar aceştia fac parte din loturile naţionale. Cam 50 la sută dintre titularii acestor reprezentative provin de la academia asta.

După discursul de seară, Hagi a bătut înretragere dimineaţă, după ce i s-a spus că partenerii au venit alături de el în condiţiile în care vor să facă ceva, să poernească cu o discuţie. Iar el ar fi dat ideea că abandonează aceste lcururi şi s-a retras.", a spus Aurel Ţicleanu, la Telekom Sport.

Gică Hagi a condus naţionala României din postura de selecţioner în 2001, timp de patru meciuri. A câştigat cu Ungaria (2-0) şi a făcut egal cu Georgia (1-1) în preliminariile CM 2022, apoi a ratat barajul pentru participarea la turneul final, tricolorii fiind eliminaţi de Slovenia.

Ce a spus Gică Hagi despre întâlnirea cu Răzvan Burleanu

Hagi şi Burleanu s-au întâlnit să discute preluarea echipei naţionale în noiembrie: "Îi mulţumesc că s-a gândit la mine. Am avut o discuţie la prânz, de două ore. La sfârşit mi-am menţinut punctul meu de vedere, în sensul că nu pot să fiu în altă parte să lucrez, pentru că sunt la un club şi sunt acţionar majoritar încă şi trebuie să rămân să lucrez în continuare la proiectul pe care îl am.

(n.r. - În momentul în care vei vinde clubul vei putea veni la echipa naţională? Da. Nu clubul, de când voi vinde acţiunile. Să am cât mai mulţi parteneri şi după aceea se pot deschide lucrurile. Din ce am vorbit noi, era pe patru ani. (n.r. - Ţi-a fost greu să refuzi?) Absolut, nu e uşor. Oricine cred că şi-ar dori să fie acolo", a spus Gică Hagi, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: gica hagifrfechipa nationalaburleanu 

viewscnt
Articole similare