Experiențe împreună.
You are here:

Cum a ratat Gigi Becali 60 de milioane de euro. Tunul financiar pe care îl aştepta patronul FCSB

Cum a ratat Gigi Becali 60 de milioane de euro. Tunul financiar pe care îl aştepta patronul FCSB

FCSB

Comentarii

Gigi Becali a anunţat în urmă cu aproape 11 ani că o să vândă 3 jucători cu 60 de milioane de euro.

Cu siguranţă vă sună cunoscut acest tip de declaraţie. Gigi Becali recidivează în prezent cu astfel de ieşiri şi anunţă sume astronimice pe care le-ar putea obţine pentru vănzările unor fotbalişti, incontestabili talentaţi, precum Florinel Coman, Dennis Man sau Olimpiu Moruţan. 

"Îi dau cu 60 de milioane de euro!". Ce s-a ales de trio-ul de vis al lui Gigi Becali de acum 10 ani

"Pe Vlad Rusu, Iacob şi Mustaţă îi vând cu 60 de milioane de euro. O să vedeţi voi dacă minte Becali". Chiar şi în prezent, Gigi Becali repetă acelaşi scenariu, în speranţa că va obţine ceea ce-şi doreşte din fotbal, după ani de investiţii. Fără doar şi poate, Coman, Moruţan sau Man sunt fotbalişti mult mai talentaţi decât erau în 2008 Rusu, Iacob şi Mustaţă, iar patronul roş-albaştrilor îşi leagă acum speranţele de ei. Scenariile par identice, dar cumva, sunt diferite.

La acea vreme, FCSB era incă Steaua, nu doar pentru europeni, ci şi pentru români, deci expunerea era alta. Bogdan Argeş Vintilă, cu toate rezultatele bune din ultima vreme, nu are nici anvergura nici clasa antrenorilor de atunci, Cosmin Olăroiu (care i-a promovat) sau Marius Lăcătuş.  În plus, formaţia lui Becali a dispărut din Europa de doi ani.

Revenind însă la situaţia fotbaliştilor pe care Gigi Becali voia în 2008, nici mai mult, nici mai puţin de 60 de milioane de euro...Din trio-ul de aur al lui Gigi Becali, Bogdan Mustaţă era singurul produs sută la sută al centrului de copii şi juniori al Stelei, iar patronul îl considera deja mai bun ca George Ogăraru. Mustaţă pur şi simplu a dispărut din fotbal! Site-urile de specialitate, dar şi motorul de căutate Google nu mai au nicio informaţie despre fundaşul dreapta din 2012. Ultima dată a fost legitimat la CS Turnu Severin.

Vlad Rusu a ajuns la 29 de ani şi joacă în Liga 2. A marcat doar 4 goluri în Liga 1, deşi a evoluat şi sub comanda lui Gică Hagi la Viitorul Constanţa. Un atacant decent pentru nivelul ligii secunde, Rusu nu şi-a confirmat niciodată statutul de mare speranţă. "El trebuie să aibă încredere în el pentru că va ajunge mare", spunea Gigi Becali. A bifat însă doar două meciuri pentru FCSB şi alte 18 pentru echipa secundă. Iar asta se întâmpla în 2008-2009!

Alexandru Iacob are acum 30 de ani şi este cotat la doar 75000 de euro. Faptul că putea juca atât în centrul apărării, cât şi mijlocaş închizător, l-au transformat pe Iacob în „noul Rădoi”, în viziunea lui Gigi Becali. Nu a impresionat la FCSB, unde a bifat doar 3 meciuri. Delta Tulcea, care l-a cedat în cele din urmă la Rapid Bucureşti, club la care activează şi în prezent.

viewscnt
Articole similare