Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum a ratat Nicolae Stanciu transferul în Vest! Patru formaţii de calibru l-au avut în curte, însă totul a picat

Cum a ratat Nicolae Stanciu transferul în Vest! Patru formaţii de calibru l-au avut în curte, însă totul a picat

Stranieri

Comentarii

Fotbalistul celor de la Slavia Praga, Nicoale Stanciu, ar fi putut face pasul către fotbalul din Vest cu mulţi ani în urmă, la formaţii mult mai galonate decât a însemnat apogeul său, Anderlecht Bruxelles.

În anul 2011, pe vremea când evolua la Unirea Alba Iulia şi avea doar 18 ani, era considerat cel mai de perspectivă jucător al României. Era un obişnuit al loturilor naţionale şi se pregătea să facă pasul către fotbalul cu adevărat important. În iarna lui 2010-2011, Nicolae Stanciu a mers şi a susţinut probe în Germania, la două formaţii care la acea vreme activau în Bundesliga, în Italia la Brescia, dar şi la campioana Scoţiei, Celtic. La Rangers, Stanciu nu a mers singur, ci însoţit de un coleg de la Unirea Alba Iulia, Vlad Ignat.

Din păcate, Nicolae Stanciu nu a fost păstrat de niciunul dintre aceste cluburi şi a fost obligat să se întoarcă la Alba Iulia. Nu a fost vorba de bani, deoarece suma de transfer nu era una incomensurabilă pentru cluburi cu bugete de zeci de milioane de euro. Într-un final, vara lui 2011, Adrian Porumboiu l-a adus la FC Vaslui pentru aproximativ 300.000 de euro, după o dispută aprigă cu Dinamo şi Astra Ploieşti.

Din acel moment, traseul lui Stanciu este cunoscut, cu experienţe la FCSB, Anderlecht Bruxelles, Sparta Praga, Al Ahli şi Slavia Praga. Se zvoneşte că din sezonul viitor îşi va schimba din nou echipa. La 27 de ani, Nicolae Stanciu are 37 de meciuri şi 10 goluri pentru naţionala României.

Nicolae Stanciu este jucătorul român cu cea mai mare sumă de transfer acumulată din transferurile sale: aproximativ 28 de milioane de euro

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare