Experiențe împreună.
You are here:

Cum a sustras Sever Dron un suvenir de la Casa Albă când a fost invitatul preşedintelui SUA: ”Ca românul. Voiam să am ceva personal” :)

Cum a sustras Sever Dron un suvenir de la Casa Albă când a fost invitatul preşedintelui SUA: ”Ca românul. Voiam să am ceva personal” :)

Diverse

Comentarii

Sever Dron, fost component al echipei de Cupă Davis care în 1969 a jucat finala în Stele Unite, a povestit cum el şi echipa de tenis, în fruntea cu Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, au fost invitaţi la Casa Albă. În vârstă de 76 de ani, Dron şi-a amintit cu a ”sustrat” o cutie de chibrituri de la Casa Albă.

Echipa României, din care făceau parte Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, a ajuns în 1969 până în finala Cupei Davis. În ultimul act a jucat contra SUA, în deplasare şi Richard Nixon - preşedintele de atunci - i-a invitat la Casa Albă pe membrii echipei României. Sever Dron a povestit pentru Gazeta Sporturilor că românii au fost foarte bine primiţi:

”Meciul s-a jucat la Cleveland, dar noi am fost întâi la Washington, ni s-a trimis un avion. Nixon a spus un lucru: ”Am fost într-o ţară de Est, am fost foarte bine primit şi aş dori ca aceşti reprezentanţi ai României să fie la fel de bine primiţi cum am fost şi noi în România”. Am fost foarte impresionaţi, nu oricine merge la Casa Albă”, a povestit Sever Dron pentru Gazeta Sporturilor.

Sever Dron a povestit amuzat cum a sustras o cutie de chibrituri de la Casa Albă. Le colecţiona atunci şi cei de la Protocol nu i-au adus una, deşi le-a cerut o cutie chibrituri. Până la urmă s-a văzut nevoit să sustragă una:

„Eu chiar am fost obraznic. Pe vremea aceea, făceam colecţie de cutii de chibrituri. Era o dambla de-a mea. Când a venit şeful Protocolului, am spus că vreau să mi se dea o cutie de chibrituri, să scrie Casa Albă pe ea. Cei de acolo mi-au spus: ”Dar dumneata chiar faci ce vrei? Lasă, că ne ocupăm noi!” Am primit cadou o minge de golf, un stilou. Între timp, am reuşit să iau o cutie de chibrituri de pe o măsuţă de acolo, cred că nu m-a văzut nimeni. Ca românul! Voiam să am ceva personal, e o istorie nostimă”, a mai povestit Sever Dron pentru la GSP Live.

viewscnt
Articole similare
Momente cumplite la Roma. Simona s-a accidentat groaznic si a iesit plangand de pe teren. Romanca...