Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum arată ecuaţia calificării pentru România. Bogdan Voina: ”Trebuie să nu pierdem la multe goluri împotriva Norvegiei!”

Cum arată ecuaţia calificării pentru România. Bogdan Voina: ”Trebuie să nu pierdem la multe goluri împotriva Norvegiei!”

Handbal

Comentarii

Imediat după prima victorie a României la turneul final, în faţa Poloniei, Bogdan Voina a analizat şansele fetelor noastre la turneul final

”Primele trei echipe se califică în grupa principală. Noi suntem pe locul 3 pentru că am bătut Polonia, are 0 puncte, noi două puncte. Mai rămâne un meci în această grupă, Polonia joacă cu Germania. În cazul în care Polonia bate Germania, o să fie acelaşi număr de puncte cu noi şi, în cazul acesta noi suntem peste Polonia pentru că avem victorie directă. În schimb, dacă Germania pierde cu Polonia, şi Germania o să aibă două puncte şi o să fie un clasament în trei. O să conteze meciul nostru contra Norvegiei,  golaverajul în 3. Suntem aproape calificaţi, nu trebuie să pierdem la multe goluri împotriva Norvegiei. Eu nu o văd capabilă pe Polonia să învingă Germania. În schimb în grupele principale, sunt anumite probleme pentru că mergem cu 0 puncte. Trebuie să luăm acest lucru în calcul” a explicat Bogdan Voina.

”E clar că Norvegia este într-un moment extrem de bun, cu o echipă fantastică, dar nu e niciun meci câştigat dinainte. Avem această nebunie cu testarea Covid, în care nu poţi să ştii cum va arăta ziua de mâine. E bună această victiorie pentru moralul lor, vor fi în a doua săptmâna a competiţiei, unde vor putea să mai facă nişte puncte, să aibă mai multe meciuri. Şi trebuie să ne gândim în această perspectivă. A doua săptămână a competiţiei va fi foarte importantă pentru turneul preolimpic, pentru că va da timp jucătoarelor să joace mai mult timp împreună şi să se poată lega de mai multe amintiri comune în această perioadă, pentru că martie va veni foarte repede” a mai spus fostul internaţional român, la Telekom Sport.

Naţionala de handbal feminin a României a învins sâmbătă, la Kolding, reprezentativa Poloniei, scor 27-23 (11-15), în al doilea meci din grupa D a Campionatului European.

Este primul succes al tricolorelor, în lotul cărora a revenit portarul Denisa Dedu. Marcatoarele României au fost Neagu 8 Laslo 6, Ostase 6, Dincă 3, Iuganu 3, Popa 2, Buceschi 1.  În primul meci din grupa D, România a pierdut cu Germania, scor 19-22 (10-13), şi are 2 puncte în clasament.

În ultima rundă a grupei D, luni, se vor disputa meciurile Germania - Polonia şi România - Norvegia (21.30), în direct la Telekom Sport 1. Primele trei clasate vor continua în grupele principale, locurile 1-3 din grupele A şi B în grupa I, iar locurile 1-3 din grupele C şi D în grupa principală II, între 10-15 decembrie. Echipele se vor califica în grupele principale cu punctele acumulate în disputele cu celelalte adversare care ating această fază.

Afla mai multe despre: bogdan voinahandbal românia 

viewscnt
Articole similare