Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum arăta Revelionul la lotul naţional de gimnastică. Poveştile Larisei Iordache: ”Când ieşeam la dans eram toate ruşinoase”

Cum arăta Revelionul la lotul naţional de gimnastică. Poveştile Larisei Iordache: ”Când ieşeam la dans eram toate ruşinoase”

Gimnastică

Comentarii

Medaliată olimpică şi campioană europeană, Larisa Iordache a povestit cum sărbătorea Revelionul la lotul naţional.

Este cunoscut faptul că gimnastele au un stil de viaţă şi de alimentaţie foarte stricte. Însă Larisa Iordache spune că antrenorii de la lotul naţional erau mult mai îngăduitori în seara de Revelion. Fosta campioană europeană îşi aminteşte cu plăcere de Revelioanele petrecute la lotul naţional de gimnastică şi spune că antrenorii făceau tot ce le stătea în putinţă să le facă să se relaxeze:

”Pe 31 dimineaţă aveam antrenament, după-amiază aveam odihnă, recuperare, fizioterapie, depinde ce probleme aveam fiecare, ne odihneam puţin ca să rezistăm până la 1-2, pentru că eram destul de obosite. Antrenorii încercau să fie distractiv, să ne organizeze, să ne pună muzică, să facem jocuri, la un moment dat facusem şi dănsuleţe să le arătăm antrenorilor. Mergeam cu sorcova. (Cum vă primeau oamenii?) Zâmbeau şi ne primeau cu braţele deschise, stăteau şi ne ascultau chiar dacă noi nu cântam bine, ştiam de ce facem gimnastică şi nu cântam (n.r. râde) Mi-a plăcut şi Revelionul la lot, pentru că eram noi şi ne distram cum puteam noi mai bine. Când era să ieşim la dans, eram toate ruşinoase şi ziceam: ”băi, hai să ne ridicăm toate şi încercam...” Îmi place foarte tare să dansez, nu era o problemă pentru mine, dar ruşinea de la început că mă vede antrenorul, ne angrenam toate fiecare pe fiecar, era fain.

(n.r. despre meniu) Era ca la români, dar în cantităţi mai mici. Era clar că a doua zi trebuia să fim ok la antrenament, nu neaparat că ne îngrăşam, dar contează greutatea din punct de vedere al articulaţiilor. Dacă pui jumătate de kg, te poţi accidenta. E foarte important să-ţi cunoşti corpul, fiecare lucru mic pentru a nu-ţi îngreuna situaţia. Asta înţelegi mai târziu şi trebuie să pui accent pe asta.



Ne doream multă ciocolată, chiar dacă primeam ciocolată, ne doream foarte multă ciocolată, cred că gândul că nu aveam voie în cantităţi mari sau să nu mănânc o ciocolată pe zi, chiar dacă mâncam o jumătate de ciocolată, pentru că ne dădeau antrenorii (Mai aveai şi în cameră o jumătate?). Ce gimnast de performanţă nu ar fi avut în cameră? Clar făceam şi noi lucrurile astea, dar, dacă aş fi fost atunci cu mentalitatea de acum, nu aş mai fi făcut lucrurile astea, pentru că mă chinui eu acum din a mânca pentru că mâncarea e bună, recunosc, dar încerc să mânânc ce am poftă în cantităţi micuţe, dar trebuie să am grijă de corpul meu”,
a mărturisit Larisa Iordache pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: larisa iordache 

viewscnt
Articole similare