Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum ataci eficient în FIFA 20: metode şi sfaturi în ofensivă. Ce propune Ovidiu Pătraşcu - Ovvy | VIDEO

Cum ataci eficient în FIFA 20: metode şi sfaturi în ofensivă. Ce propune Ovidiu Pătraşcu - Ovvy | VIDEO

Diverse

Comentarii

Atacul şi apărarea în FIFA 20 sunt cele mai importante aspecte în jocul fiecăruia. Indiferent de modul preferat de joc, mereu există câteva sfaturi care pot fi luate în considerare, pentru a deveni mai bun în FIFA 20. De această dată, vă propunem câteva metode ofensive, care vă pot aduce în avantaj în faţa adversarilor virtuali.

Dacă vrei să abordezi o tactică diferită faţă de cea a lui Dan Petrescu la CFR Cluj, aici ai câteva sfaturi care te pot face mai bun în ofensivă, în ultima ediţie a jocului EA Sports. 

Cum ataci în FIFA 20

Fii imprevizibil. Un joc inflexibil îi va permite adversarului să-ţi oprească aproape fiecare şansă de a marca. Dacă vei avea aceleaşi trasee de joc pe durata meciului, mai mult ca sigur vei obţine cel mult o remiză, întrucât apărarea în FIFA 20 se bazează şi pe modul în care un jucător aflat în defensivă anticipează mişcările celuilalt. Alternează pasele scurte cu cele lungi, atacul pe mijloc cu cel din flancuri, schemele de joc. 

Declanşează un sprint. Încearcă să creezi superioritate pe o faza de atac prin a-ţi îndemna un jucător din apropiere să atace spaţiul din spatele fundaşului advers. Apasă L1/LB pentru a declanşa un sprint spre poarta adversă a unui coechipier din apropiere. Această mişcare îţi va da două posibilităţi: fie îi vei pasa jucătorului respectiv, fie îi vei face spaţiu de pătrundere jucătorului aflat la minge.

Utilizează flancurile terenului. Indiferent de modul jucat în FIFA 20, centrul terenului va fi cea mai aglomerată zonă. Majoritatea jucătorilor de Ultimate Team utilizează mijlocaşi (n.r. CM sau CDM) cu un sprint de peste 80 şi cu abilităţi defensive dezvoltate. Aceşti fotbalişti au devenit accesibili pe “piaţă”, astfel că vei avea viaţă grea în atacul pe mijloc. Încearcă să utilizezi flancurile terenului, pentru a rămâne în poziţie de unu la unu cu adversarul. Odată depăşit jucătorul advers, vei putea centra, pasa sau chiar şuta pentru a-ţi crea o ocazie de gol.

Surprinde-ţi adversarul cu scheme. Spaţiul pe care ţi-l creezi în FIFA 20 e printre cele mai importante aspecte din joc, indiferent de locul în teren. Încearcă să-ţi induci în eroare adversarul în poziţie de unu la unu sau în timp ce ai ajuns în faţa liniei de apărători. Ovidiu Pătraşcu are câteva sfaturi utile în acest video.

Utilizează sistemul de joc şi tactica potrivite stilului tău. Dacă eşti un împătimit al sistemului 4-3-3, precum Gică Hagi, sau un adept al clasicului 4-2-3-1 sau 4-4-2, tot vei avea nevoie de tactici potrivite stilului tău de joc. Setează un stil atacului, indiferent că e bazat pe posesie sau mingi lungi, apropie jucătorii pentru un joc de posesie precum Barcelona lui Pep Guardiola, ori măreşte distanţa între ei pentru mai mult spaţiu. De asemenea, oferă-le instrucţiuni jucătorilor. Ovvy are câteva sfaturi.

Pasează eficient. Chiar şi cea mai simplă pasă poate fi o povară. Nu uita. Adversarul încearcă să-ţi anticipeze fiecare mişcare. Încearcă să-ţi diversifici culoarele de pasare, alternează pasele filtrate cu cele scurte. Suprinde-ţi adversarul cu o minge lungă, care te poate lăsa singur cu portarul. 

Atac FIFA 20 – metode simple

ACTION

PLAYSTATION BUTTONS

XBOX BUTTONS

Short Pass/Header

X

A

Lob Pass/Cross/Header

X

Through Ball

Y

Shoot/Volley/Header

B

No Touch Feints

R1 + L

RB + L

Chip Shot

L1 + ◯

LB + B

Finesse Shot

R1 + ◯

RB + B

Low Shot/Downward Header Shot

◯ + Tap ◯

B + Tap B

Fake Shot

◯ then X + direction

B then A + direction

Fake Pass

▢ then X + direction

X then A + direction

Threaded Through Pass

R1 + △

RB + Y

Atac FIFA 20 - metode avansate

ACTION

PLAYSTATION BUTTONS

XBOX BUTTONS

Protect Ball

L2

LT

Lobbed Through Ball

L1 + △

LB + Y

Driven Lob Pass/Cross

R1 + ▢

RB + X

High Lob / Cross

L1 + ▢

LB + X

Low Cross

▢ + ▢

X + X

Scoop Lob

L2 + ▢

LT + X

Call for Support

R1

RB

Dummy a Pass

R1 Press and Hold

RB Press and Hold

Cancel

L2 + R2

LT + RT

Flair Pass

L2 + X

LT + A

Flair Shot

L2 + ◯

LT + B

Driven Ground Pass

R1 + X

RB + A

Let Ball Run

R1 + direction

RB + direction

Slow Dribble

L1 + L

LB + L

Dribiling în FIFA 20

ACTION

PLAYSTATION BUTTONS

XBOX BUTTONS

Move Player

L

L

Skill Moves

R

R

Stop and Face Goal

L1 + no direction

LB + no direction

Stop Ball

R2 + no direction

RT + no direction

Sprint

R2 + direction

RT + direction

Protect / Slow Dribble

L2 + direction

LT + direction

Face Up Dribbling

L2 + R2

LT + RT

Şuturi în FIFA 20

ACTION

PLAYSTATION BUTTONS

XBOX BUTTONS

Shoot/Volley/Header

B

Chip Shot

L1 + ◯

LB + B

Finesse Shot

R1 + ◯

RB + B

Low Shot/Downward Header Shot

◯ + Tap ◯

B + Tap B

Flair Shot

L2 + ◯

LT + B

Fake Shot

◯ then X + direction

B then A + direction

FIFA 20 – 4 metode simple de a marca împotriva oricărei defensive

Fostul campion mondial şi european de FIFA, Ovidiu Pătraşcu, unul dintre cei mai importanţi membri ai comunităţii de FIFA din România, ne arată câteva metode pentru a desface chiar şi cele mai “aglomerate” apărări.

De asemenea, Ovvy a publicat pe canalul său de Youtube un tutorial în privinţa metodelor, pe care jucătorii le pot folosi la atacul din flancuri. 

Liga 1 a fost inclusă în premieră în FIFA 20, toate cele 14 echipe fiind licenţiate. FIFA 20 a fost lansat pe 27 septembrie 2019, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

 

Afla mai multe despre: fifa 20atac fifa 2020cum atac fifa 20cum atac eficient fifa 20 

viewscnt
Articole similare