Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum i-a convins Alexandru Ioniţă pe cei de la Rapid: „El are această calitate, la alţii nu am văzut asta”

Cum i-a convins Alexandru Ioniţă pe cei de la Rapid: „El are această calitate, la alţii nu am văzut asta”

Liga 2

Comentarii

Ovidiu Burcă (40 de ani), fostul preşedintele Rapidului, a mărturisit cum au găndit giuleştenii transferul lui Alexandru Ioniţă (31 de ani) şi ce anume a cântărit enorm în decizia de a-l readuce la echipă.

Alexandru Ioniţă a fost adus de Rapid, de la UTA Arad, la începutul acestui an. Atacantul a pus umărul la promovarea echipei din eşalonul secund, în Liga 1. În Liga 2-a, în tricoul lui UTA, a marcat 6 goluri, în 25 de jocuri.
În Liga I, atacantul nu a dat randamentul aşteptat, drept dovada nu a marcat niciun gol în cele nouă meciuri jucate.


Burcă a explicat azi la ProSport de ce giuleştii au luat hotârărea să îl transfere pe Ioniţă la Rapid: „Problema Rapidului anul trecut a fost lipsa unui atacant, dar nu neapărat a unui atacant golgheter, ci a unui atacant ca reper, pivot, un 9 clasic, puternic, care să ţină şi să dea timp echipei să urce. De multe ori, am avut această problemă, mingiile ajungeau la atacant, se întorceau, nu aveau această calitate. Ioniţă poate avea această calitate şi poate ajuta foarte mult din punctul ăsta de vedere.


Este un jucător extrem de puternic din punct de vedere fizic. Din punct de vedere tactic şi tehnic, poate da timp echipei să urce, poate oferi acest moment care este extrem de important pe parcursul unui joc. Apoi, este golgheter, înscrie goluri, cel puţin la nivelul Ligii 2 şi, în al treilea rând, este un mare rapidist şi asta contează foarte mult. Rapidiştii sunt foarte sensibili când vine vorba despre jucătorii care au făcut ceva pentru clubul ăsta, care au crescut la clubul ăsta
”.


Rapidul are ca obiectiv promovarea în Liga I. Echipa se află pe locul 3 în clasamentul din Liga I, cu 26 de puncte.

Afla mai multe despre: rapid 

viewscnt
Articole similare