Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum l-a convins Giovanni Becali pe Roman Abramovici să-i achite 50% dintr-un Rolls Royce. ”Nici Gentile lui Maradona nu i-a făcut aşa” | EXCLUSIV

Cum l-a convins Giovanni Becali pe Roman Abramovici să-i achite 50% dintr-un Rolls Royce. ”Nici Gentile lui Maradona nu i-a făcut aşa” | EXCLUSIV

Diverse

Comentarii

Giovanni Becali (71 de ani) a povestit cum a reuşit să-l convingă pe rusul Roman Abramovici, fostul patron al celor de la Chelsea, să-i plătească jumătate din preţul de catalog al unui Rolls Royce Phantom.

Se întâmpla în 2003, în momentul transferului lui Adrian Mutu la Chelsea. Giovanni Becali era impresarul ”Briliantului”, iar Roman Abramovici era un om de afaceri tânăr, dar ambiţios, la început de drum cu Chelsea.

Abramovici a crezut că Giovanni e italian

În acel moment, Giovanni Becali pusese ochii pe un Rolls Royce Phantom, cu un preţ de catalog, pe atunci, între 350.000 de dolari şi 500.000 de dolari, în funcţie de dotări.

Cu toate acestea, impresarul nu voia să-l cumpere din banii agonisiţi până atunci, ci a abordat o altă strategie.

A profitat de faptul că în mâinile sale stătea transferul lui Adrian Mutu de la Parma la Chelsea şi l-a determinat, într-un final, pe Roman Abramovici să-i achite 50% din preţul bolidului de lux.

Am avut Rolls-Royce. L-am ţinut vreo 7-8 ani. Nu am făcut mai mult de 20-25.000 de kilometri. N-aveam pe unde să merg. Cum erau străzile atunci.

Nu a fost ceva excentric. Rolls-ul l-am plătit jumătate. Jumătate l-a plătit Roman Abramovici.

Terminasem contractul lui Adrian Mutu la Chelsea, comisionul firmei, şi îl văd pe Roman Abramovici, cu patru-cinci bodyguarzi, patru-cinci arhitecţi, renova stadionul.

Eram cu Adrian Mutu şi cu Dan Petrescu. M-am dus la el: `Hei, Roman`, eu pe slava mea, pe rusa mea. Şi el dădea din mâini, că ce vreau, care este situaţia.

Şi îi zic: `Eu sunt managerul lui Adrian Mutu, sunt român, nu italian. De ce îmi faci aşa din mâini?`

`Aoleu, româââân`. Avea 16-18 milioane de euro investite prin România, pe la Arad, nu ştiu cu ce afacere.

`Şi, ce mai vrei? Uite, vreau să fac stadionul. Am vorbit cu Peter Kenyon, cu comisionul, cu tot. Ce mai vrei?`.

`Roman, ascultă` - i-am făcut un marcaj, cum nici Gentile nu i-a făcut lui Maradona în 82 - `Vin din Piccadilly Place şi am văzut acolo vitrinele cu Rolls, Bentley şi Maybach. Vreau să iau un Rolls. Roman, în România n-are nimeni Rolls`.

Atât l-am marcat, încât nu mai putea să vadă nimic. L-a chemat pe Peter Kenyon şi i-a spus: Vezi cât costă un Rolls Royce şi dă-i jumătate din bani. Îţi dau cuvântul meu”, a povestit Giovanni Becali în cadrul ”SportCast-ului cu Sile”, de la Orange Sport.

 

Afla mai multe despre: giovanni becaliroman abramovicichelsea 

viewscnt
Articole similare