Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum l-a convins Jose Mourinho pe ”necunoscutul” Casemiro că este cel mai bun din lume pe postul său: ”Asta mi-a zis!”

Cum l-a convins Jose Mourinho pe ”necunoscutul” Casemiro că este cel mai bun din lume pe postul său: ”Asta mi-a zis!”galerie foto

Real Madrid

Comentarii

Casemiro Henrique a povestit într-un interviu cum a decurs prima sa întâlnire adevărată din biroul lui Jose Mourinho, pe atunci antrenor la Real Madrid.

Mourinho a fost omul care a insistat pentru transferul unui puşti necunoscut din Brazilia. Casemiro Henrique ajungea pe Santiago Bernabeu şi înceutul cu încetul avea să devină unul dintre cei mai buni mijlocaşi ai lumii.

Mourinho către Casemiro: ”Eşti cel mai bun. Fă asta şi toată lumea o să te iubească la Madrid!”

Într-o lume însă cu totul nouă, la cel mai mare club al lumii, Casemiro s-a simţit la început stingher. Nu înţelegea exact cum a ajuns la un asemenea club. Insistenţele lui Jose Mourinho au făcut ca transferul să se producă, deşi pentru toată lumea, mutarea a fost o uriaşă surpriză.

Casemiro îşi aminteşte la câţiva ani distanţă, cum a decurs prima sa întâlnire cu Jose Mourinho, chiar în biroul acestuia de pe Santiago Bernabeu: ”Am fost să cinăm şi după, Jose Mourinho mi-a zis: ”Case, vino în biroul meu, te rog!”... Mă întrebam: ”Ce am făcut, ce naiba am făcut?” El era destul de calm. Mi-a zis: ”Case, eu te cunosc bine. Ştiu că ai ceva diferit în tine. Mi-a repetat asta de câteva ori. Avea o tablă acolo în birou şi, spre surprinderea mea, acolo era trecut numele meu ca titular. Eu titular, l-am întrebat? Mourinho mi-a zis din nou: ”Case, eu te ştiu bine. Ştiu ce joci, ştiu cum eşti. Ţine minte: prima minge...sari la rupere! Bernabeului îi place asta. Acestui stadion îi plac fotbaliştii care dau totul pe teren, iar tu eşti exact aşa. Te cunosc bine Case, intră şi dă-ţi viaţa pe teren! Aşa vei ajunge foarte mare” Am ieşit de acolo, şi îţi dau cuvântul meu de onoare că am ieşit cu impresia că sunt cel mai bun din lume. Mourinho vorbea cu mine, un necunoscut şi mă cunoştea atât de bine. După meci mi-a zis: bravo, felicitări. Vezi că te cunosc bine! Ai făcut un meci tare bun” a mărturisit cel care între timp a devenit un super star pe Santiago Bernabeu.

Casemiro Henrique are 27 de ani şi a ajuns la Real Madrid în 2013. A jucat pentru început la Real Madrid Castilla, formaţie pentru care a marcat 1 gol în 15 meciuri. Trecerea la Real Madrid s-a făcut sub comanda lui Jose Mourinho, antrenor care l-a promovat direct ca titular într-un meci cu Betis Sevilla.

După un sezon de adaptare la FC Porto, Casemiro a revenit la Real Madrid cu Rafa Benitez antrenor. A strâns până acum 218 meciuri şi a marcat 20 de goluri. Este considerat un element de echilibru în jocul formaţiei madrilene şi unul dintre cei mai importanţi jucători blanco. Cu Real Madrid a cucerit patru UEFA Champions League, dar şi alte 8 trofee. 

Afla mai multe despre: casemirojose mourinho 

viewscnt
Articole similare