Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum mai poate ajunge CFR în primăvara europeană? Victoria în delasare cu Young Boys este obligatorie

Cum mai poate ajunge CFR în primăvara europeană? Victoria în delasare cu Young Boys este obligatorie

Fotbal

Comentarii

Chiar şi după dubla manşă pierdută la general cu 7-0 în faţa Romei, CFR încă păstrează şanse de calificare

0-5 în deplasare cu Roma şi 0-2 acasă cu aceeşi Roma sunt ultimele două rezultate pe care CFR le-a realizat în grupa A Europa League. Echipa antrenată de Dan Petrescu are acum 4 puncte după victoria din prima etapă din deplasare cu CSKA Sofia, 2-0, şi remiza de pe teren propriu cu elveţienii de la Young Boys Berna, 1-1.

În acest moment, CFR se luptă pentru locul secund în grupă cu cei de la Young Boys. Dacă înaintea etapei care tocmai s-a încheiat cele două formaţii erau la egalitate, această egalitate s-a transformat într-o diferenţă de 3 puncte după înfrângerea clujenilor şi victoria celor de la Young Boys la CSKA Sofia, formaţie eliminată din competiţie.

Pentru CFR urmează teoretic cel mai uşor meci al grupei, acasă cu bulgarii de la CSKA. Bulagarii sunt deja eliminaţi aşa că e posibil să nu vină atât de motivaţi la Cluj. În meciul tur, CFR s-a impus cu 2-0. CSKA a reuşit totuşi surpriza grupei în meciul terminat la egalitate la Roma, scor 0-0. Roma a marcat de 7 ori în poarta celor de la CFR dar nici o dată în poarta celor de la CSKA. CFR are nevoie de un rezultat cel puţin identic cu cel pe care Young Boys îl va obţine cu Roma. Pentru a rămâne în cursa pentru calificare, această diferenţă de 3 puncte nu trebuie să se majoreze. Calculele nu se modifică dramatic nici dacă CFR va egala la puncte formaţia elveţiană. În cazul acesta, CFR ar avea nevoie tot de victorie în Elveţia sau de un egal cu două sau mai multe goluri marcate după 1-1 în tur şi după golaverajul dezastru pe care CFR îl are în urma înfrângerii 0-5 de la Roma.

Pe scurt, CFR are nevoie de un rezultat cel puţin identic cu cel pe care îl face Young Boys în etapa viitoare, după care de victorie în deplasarea din Elveţia pentru a se califica. Cu victorii în ambele partide, CFR este calificată 100%.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: cfr clujeuropa league 

viewscnt
Articole similare