Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum mai poate ajunge România la EURO 2020. Calcule de doi lei speranţă, pentru o naţională aflată în derivă

Cum mai poate ajunge România la EURO 2020. Calcule de doi lei speranţă, pentru o naţională aflată în derivă

Echipa națională

Comentarii

Naţionala României a ratat matematic calificarea la turneul final al Campionatul European din 2020, după ce a pierdut vineri seară, pe Arena Naţională, partida contra Suediei, scor 0-2, după un joc lamentabil al tricolorilor. Cu toate acestea, mai există o şansă pentru a ajunge la EURO 2020, prin barajul din Liga Naţiunilor.

Tabloul play-off-ului din Liga Naţiunilor va fi stabilit prin tragere la sorţi. Dacă naţionala României va fi extrasă şi distribuită în barajul de Divizia C, va întâlni Scoţia în semifinale, deoarece este formaţia mai bine clasată, locul 25 în Europa, faţă de 32 ocupat de România. În cealaltă semifinală, se vor întâlni Norvegia şi Serbia, la Oslo. Norvegia, Serbia şi Scoţia şi-au câştigat grupa de Liga Naţiunilor, iar UEFA va completa a patra formaţie din baraj prin tragere la sorţi, dintre Bulgaria, Israle, Ungaria şi România.

Dacă nu va extrasă, i se va atribui direct prezenţa în barajul de Divizia A, acolo unde vom întâlni Islanda în semifinale, din nou în deplasare, deoarece Islanda ne este superioară în clasamentul european, pe locul 12. În cealaltă semifinală, ar putea să se întâlnească Bulgaria şi Ungaria, adversare mai accesibile decât cele din barajul Diviziei C.

Barajele din Liga Naţiunilor se vor disputa la finalul lunii martie, iar locaţiile finalelor se vor stabili prin tragere la sorţi. Play-off-urile Ligii Naţinilor se vor stabili pe 22 noiembrie, la Nyon.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare