Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum ne calificăm la Euro. Şansele României la Euro 2020 după remiza cu Norvegia

Cum ne calificăm la Euro. Şansele României la Euro 2020 după remiza cu Norvegia

Echipa națională

Comentarii

Cum ne calificăm la Euro 2020? Aici ai calculele care pot duce naţionala Românie la turneul final.

România a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul disputat, marţi, pe Arena Naţională, cu Norvegia, în etapa a VIII-a a Grupei H a preliminariilor Euro-2020. Puşcaş a ratat un penalti, în minutul 52. România rămâne pe locul al treilea al grupei. La această partidă au asistat 29.854 de copii şi însoţitori ai acestora.

Timp de 4 minute, România a fost pe poziţia secundă în grupă, iar o victorie contra Suediei ne putea duce la Euro! A venit golul lui Sorloth, iar toate calculele au fost date peste cap. Prin urmare, România nu este ACUM sigură de calificare nici dacă va câştiga următorul meci contra Suediei.

Cum ne calificăm la Euro. Şansele României la Euro 2020 după remiza cu Norvegia

De altfel, naţionala lui Janne Andersson este acum prima favorită la locul secund în grupă. Spania s-a calificat deja mai departe, în timp ce România are nevoie de 4 puncte din următoarele două meciuri. Dar, nu în orice condiţii.

Suedia are meci uşor în ultima etapă cu Insulele Feroe, astfel că naţionala suedeză va face în mod cert 18 puncte. Pentru a depăşi Suedia, România trebuie să câştige în faţa naţionalei lui Marcus Berg cu 1-0 sau la cel puţin două goluri diferenţă. Dacă obţine acest rezultat, naţionala lui Cosmin Contra are nevoie de încă un punct la Madrid, contra Spaniei.

Dacă acest scenariu se respectă, România şi Suedia vor avea 18 puncte, iar departajarea s-ar face la meciurile directe. O victorie cu 2-1, acelaşi scor obţinut de Suedia în tur, ar decide calificarea la golaveraj, unde nordicii sunt în avantaj. Ambele echipe au golaveraj +9 în acest moment, dar Suedia îl poate îmbunătăţi considerabil cu Feroe! Atenţie: orice victorie a ”tricolorilor” la un gol, în afară de 1-0 sau 2-1 este în avantajul suedezilor! România mai poate ajunge la Euro şi cu două victorii în aceste ultime două meciuri.

Norvegia este iesita din cursa in acest moment, dupa 1-1 cu Arena Nationala. Norvegienii pot, in cel mai bun caz, sa termine la egalitate cu Romania, iar in acest caz suntem avantajati de rezultatele directe: 2-2 in tur si 1-1 acum.

Chiar dacă ratează primele două locuri în grupa F, care asigură biletele pentru Euro 2020, România mai poate ajunge la Euro 2020 prin barajul din Liga Naţiunilor.

În grupa României, s-au jucat, marţi, partidele Suedia - Spania, scor 1-1, şi Insulele Feroe - Malta, scor 1-0.

Clasamentul este următorul:
1. Spania - 20 de puncte,
2. Suedia - 15 puncte,
3. România - 14 puncte,
4. Norvegia - 11 puncte,
5. Malta - 3 puncte,
6. Insulele Feroe - 3 puncte.

Meciurile care mai sunt de disputat în grupă

15 noiembrie:

România - Suedia
Spania - Malta
Norvegia - Insulele Feroe

18 noiembrie:

Spania - România
Suedia - Insulele Feroe
Malta Norvegia

Afla mai multe despre: echipa naţională 

viewscnt
Articole similare