Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum poate trimite Anglia cinci echipe în grupele Champions League! Englezii au şanse mari după ultimele rezultate

Cum poate trimite Anglia cinci echipe în grupele Champions League! Englezii au şanse mari după ultimele rezultate
Comentarii

Sezonul 2018-2019 se apropie de final, iar pe măsură ce etapele se scurg suntem tot mai aproape de a afla şi configuraţia cupeleor europene din sezonul viitor.

Anglia ar putea avea cinci echipe în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, situaţie care s-a mai întâmplat în sezonul 2017-2018, când Chelsea, Manchester United, Tottenham, Liverpool şi Manchester City au jucat în grupele UCL. Pe lângă cele patru echipe calificate din campionat, englezii au beneficiat de faptul că Manchester United a câştigat Europa League, iar în campionat a ocupat doar locul 6.

Acest lucru s-ar putea întâmpla şi în acest sezon. Premier League are două reprezentante în semifinalele Champions League şi alte două echipe care sunt ca şi calificate în semifinalele Europa League (Arsenal s-a impus în turul cu Napoli, scor 2-0, în timp ce Chelsea o întâlneşte acasă pe Slavia, după ce a câştigat în tur cu 10).

Cum poate trimite Premier League cinci echipe în Champions League.


Regulamentul UEFA prevede faptul că primele patru clasate din Premier League obţin biletele pentru grupele Champions League, dar englezii mai pot obţine un loc suplimentar graţie rezultatelor din cupele europene.

Dacă o echipă din Anglia va câştiga Liga Campionilor (Tottenham sau Liverpool) atunci aceasta va fi sigură de prezenţa în grupe, indiferent de clasarea în campionat.

De asemenea, dacă o echipă din Anglia câştigă Europa League (Arsenal sau Chelsea), atunci aceasta va fi sigură de prezenţă în grupele Champions League, indiferent de clasarea din campionat.

Nu pot fi 6 echipe dintr-o singură ţară în UCL
Totuşi, Anglia poate trimite maxim 5 echipe în faza grupelor. Astfel, dacă o echipă din Premier League câştigă Champions League şi alta Europa League, iar ambele termină campionatul în afara TOP 4, formaţia clasată pe locul 4 în Anglia va merge în Europa League şi nu în Champions League.

Un exemplu concret: Tottenham câştigă Champions League, Chelsea câştigă Europa League, iar cele două echipe termină campionatul pe locurile 5 şi 6, atunci Anglia va trimite în grupele Champions League primele trei clasate, plus Tottenham şi Chelsea.

Cum arată în acest moment clasamentul la vârf în Premier League (cu 4 etape înainte de final).

  • 1. Liverpool - 85 puncte (34 de meciuri) - deja calificată în grupele UCL 2019-2020
  • 2. Manchester City - 83 puncte (33 de meciuri) - deja calificată în grupele UCL2019-2020
  • 3. Tottenham - 67 pct. (33 de meciuri)
  • 4. Arsenal - 66 pct. (33 de meciuri)
  • 5. Chelsea - 66 pct. (34 de meciuri)
  • 6. Manchester United - 64 pct. (33 de meciuri)

Afla mai multe despre: tottenhamcitychampions leaguepremier league 

viewscnt
Articole similare