Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum putea să rateze eroul de la Sevilla finala istorică a fotbalului românesc: "Astăzi nu îmi mai lua nimeni interviuri!" EXCLUSIV

Cum putea să rateze eroul de la Sevilla finala istorică a fotbalului românesc: "Astăzi nu îmi mai lua nimeni interviuri!" EXCLUSIV

Top Interviuri

Comentarii

Invitat la Top Interviuri cu Alexandru Săbău, Helmuth Duckadam a vorbit despre ceea ce i s-a întâmplat după finala de la Sevilla, dar şi despre faptul că nu a putut evolua niciodată la un club din străinătate.

Duckadam, eroul Stelei din finala de la Sevilla, a făcut câteva dezvăluiri cât se poate de interesante la Top Interviuri cu Alexandru Săbău. Portarul de legendă al roş-albaştrilor s-a deschis într-o super emisiune, la Telekom Sport.

Inspiraţia marelui Emerich Jenei


El a mărturisit că fotbaliştii militari nu s-au antrenat prea mult în acea perioadă, înaintea finalei din Spania şi că penalty-urile au fost exersate, mai mult sau mai puţin şi numai datorită antrenorului Emerich Jenei: "S-a exersat mai mult sau mai puţin, pentru că era perioada de după Cernobîl. Eram singura echipă care aveam voie să facem antrenamente, pentru că atunci era suspendat campionatul. Nu atât de mult, dar o săptămână nimeni nu a avut voie să facă antrenamente, decât noi. Şi am avut şansa, prin intermediul lui Valentin Ceauşescu, să facem două antrenamente pe 23 August, în nocturnă. Pentru că nu eram obişnuiţi, nu jucasem în nocturnă, ca să ne pregătim pentru finală. O inspiraţie fantastică a lui nea Emi, după fiecare antreament pe 23 August, exersam penaltiuri. Nu ştiu, probabil a avut el o presimţire" a declarat Duckadam, la Top Interviuri.

Nu regretă că nu a jucat în străinătate: "Nu s-a pus problema în perioada aia!"


Helmuth Duckadam a fost unul dintre marii jucători ai anilor 80. Cu toate acestea, legendarul portar s-a numărat printre puţinii jucători români care nu a prins un contract la o echipă din străinătate.

Marele portar al roş-albaştrilor a mărturisit pentru Telekom Sport că nu regretă că nu a jucat pentru o echipă din străinătate: "Nu aveai cum să ai oferte, pentru că nu aveai dreptul. Erai automat suspendat doi ani de zile. Eu aveam o familie, eram la început de drum, doi copiii...să mergi afară, era greu ca o echipă să te ţină doi ani de zile. Si să stai departe de familie doi ani. Nu se punea problema în perioada aia" a spus Duckadam, la Telekom Sport. El a dezvăluit şi ce portari i-au fost idoli în copilărie: "Prima dată i-am avut pe portarii care au fost la UTA, Iorgulescu care se antrena extraordinar, era mai mic de statură, dar nişte avea reflexe fantastice. Mişu Jivan  de asemenea, iar mai apoi Vasile Iordache din România. Mie îmi plăceau întotdeauna portarii mai sobrii. Am prins unul sau două meciuri ale lui Adamache, îmi plăcea foarte mult. De afară, Gordon Banks. Si sigur că îmi plăceau mai târziu portarii mai spectaculoşi cum a fost Arconada de la spanioli"

Tot la Top Interviuri, Helumth Duckadam a mărturisit şi ce s-a întâmplat cu el după finala de la Sevilla, când a fost obligat să se retragă din cariera de fotbalist profesionist. El a mai făcut o dezvăluire: putea să rateze finala istorică a fotbalului românesc!

"A venit o perioadă foarte grea. Ani de zile a fost o perioadă grea. S-a descoperit acel cheag de sânge...eu îl avusesem şi înainte de meciul de la Sevilla, dar, spre norocul meu, nu l-a descoperit nimeni. Că nu mai ajungeam la Sevilla şi nu reuşeam să apăr acele penaltiuri, iar astăzi nu mai făcea niciun interviu, că nu îmi mai lua nimeni interviu. Dar tot răul spre bine, aşa a fost să fie. A trebuit să renunţ la activitatea sportivă practic la 27 de ani. Mai aveam în faţă cred că vreo 8 ani de jucat. Dar asta e viaţa. A fost o perioadă grea. După acea accidentare am mai încercat să joc, dar mi s-a spus că riscurile sunt enorme. Având doi copiii, trebuia să mă gândesc în primul rând la ei, nu că îmi plăcea mie fotbalul. Şi am renunţat" a mai declarat legendarul portar al roş-albaştrilor.

Urmăreşte emisiunea Top Interviuri cu Helmuth Duckadam şi Alexandru Săbău, mai jos.

Afla mai multe despre: helmuth duckadam 

viewscnt
Articole similare