Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum riscă FCSB să distrugă potenţialul de creştere al tinerilor săi jucători: ”Asta se întâmplă şi cu Tavi Popescu” | EXCLUSIV

Cum riscă FCSB să distrugă potenţialul de creştere al tinerilor săi jucători: ”Asta se întâmplă şi cu Tavi Popescu” | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Alex Bourceanu a vorbit despre felul prin care unele echipe din Liga 1 dăunează creşterii tinerilor lor fotbalişti.

Multe echipe din lume au o viziune fotbalistică ce se bazează pe fotbalişti tineri. Fie că e vorba de Ajax, Dortmund sau formaţiile deţinute de Red Bull, aceste formaţii se bazează pe juniori, pe care îi cresc şi îi vând pentru un profit.

Cluburile de genul au ajuns experte în paşii care trebuie luaţi pentru a oferi o dezvoltare cât mai prielnică tinerilor lor, iar nici acestea nu reuşesc să nu dea greş mereu.

Însă, atunci când echipele care nu au habar cum se dezvoltă tineri încearcă un astfel de proiect, urmările pot fi foarte dăunătoare pentru juniori.

Foarte puţini fotbalişti pot juca meci de meci de la o vârstă fragedă, la nivel de seniori, astfel că aceştia trebuie introduşi uşor, uşor în primul 11, pentru a nu risca accidentări grave.

Prin regula U21 impusă de FRF, echipele din România sunt forţate să utilizeze juniori meci de meci, iar formaţiile cu doar câţiva fotbalişti tineri în lot pot dăuna creşterii acestora.

Cum riscă FCSB să distrugă potenţialul de creştere al tinerilor săi jucători

Alex Bourceanu a atras atenţia asupra acestui fapt şi a dat şi un alt exemplu, nelegat de FRF, practic chiar de fosta sa echipă, FCSB.

Când Becali vrea să crească un tânâr, îl impune aproape meci de meci în primul 11, când de fapt acesta ar trebui adus cu grijă la nivelul de seniori.

Asta s-a întâmplat cu Tavi Popescu. Şi se întâmplă cu alţi jucători si poate ar fi trebuit sa primească anumite zile de pauză, poate ar fi trebuit să nu meargă la naţională câteodată, poate ar trebui să urmărim şi cei mai mari antrenori din lume cum antrenează, cum cresc jucătorii, dăm exemplul lui Foden.

Cred că mai avem nevoie sa învăţăm unele lucruri despre această situaţie pe care o avem şi noi am intrat benevol introducând această regulă, mai ales cea cu doi juniori.

FCSB are puterea financiară de a cumpăra toţi jucătorii buni de pe piaţă, mai au o competiţie cu Craiova, cu Sepsi şi cu CFR, de aia echipele astea mari nu vor avea probleme la nivelul acestei reguli, pentru că au potenţial financiar”, a declarat Alex Bourceanu, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: alexandru bourceanu 

viewscnt
Articole similare