Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum s-a ajuns la chinul de la Jocurile Olimpice: "Anumiţi jucători n-au vrut să meargă la Tokyo. Am sursele mele din interiorul naţionalei"

Cum s-a ajuns la chinul de la Jocurile Olimpice: "Anumiţi jucători n-au vrut să meargă la Tokyo. Am sursele mele din interiorul naţionalei"

Jocurile olimpice

Comentarii

Selecţionerul Mirel Rădoi a afirmat, în mai multe rânduri, că echipele au fost cele care nu au lăsat jucători la lotul olimpic. Fostul internaţional George Florescu a oferit o variantă nouă.

Au existat şi fotbalişti care n-au vrut să reprezinte România la Jocurile Olimpice?

Mirel Rădoi s-a chinuit să alcătuiască un lot cu care România să se prezinte la Jocurile Olimpice, întrucât mai multe cluburi nu şi-au dorit să-şi lase jucătorii ceruţi în Japonia, în startul sezonului. 

Fostul mijlocaş al României, George Florescu, a aflat echipa a avut de suferit şi de pe urma refuzurilor anumitor jucători: "Cu siguranţă, este foarte important că am reuşit să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Dar ne aşteptam la rezultate mult mai bune, mai ales ţinând cont de adversarii pe care i-am avut în grupă, n-am jucat cu nicio forţă a fotbalului mondial. Acum 20 de ani, dacă ne gândeam să ne comparăm forţele cu Honduras şi Noua Zeelandă, era un subiect de glume. Am avut o grupă uşoară, dar unul dintre motive pentru că nu ne-am calificat e faptul că unele dintre echipe nu şi-au lăsat jucătorii. La neozeelandezi am văzut doi jucători care sunt titulari în Premier League. Noi de ce n-am reuşit să adunăm o naţională care să ţină steagul sus?

Am sursele mele din interiorul naţionalei şi problema majoră a fost nu doar faptul că cluburile nu şi-au lăsat jucătorii, ci anumiţi jucători n-au vrut să meargă la Tokyo, din păcate. Trebuie să fim realişti, chiar n-a fost o echipă naţională cu care puteam să emitem pretenţii. De ce Federaţia Română de Fotbal n-a obligat cluburile din România să lase jucătorii la Jocurile Olimpice? Spania a aplicat o astfel de lege, noi de ce n-am putea? Spaniolii, deşi sunt mult superiori românilor, pot să facă asta. De ce ne permitem să ajungem de râsul altor naţiuni? Până la urmă, selecţionerul şi-a făcut treaba cu ce material a avut la dispoziţie.

Ştiu sigur că anumiţi jucători n-au vrut să vină, deşi au fost contactaţi personal pentru a veni în sprijinul echipei naţionale. Erau trecuţi de vârsta de la tineret. Probabil că la echipele de club se câştigă mai bine decât o prezenţă la turneul olimpic. Nu vreau să fac speculaţii", a spus George Florescu, în cadrul emisiunii 'Fotbal Look' de la Look Sport+.

România a ratat calificarea din grupa de la Jocurile Olimpice

România s-a aflat la prima participare la turneul olimpic de fotbal după 57 de ani. În primele două partide din grupă, România a învins Honduras, scor 1-0, şi a pierdut în faţa naţionalei din Coreea de Sud, scor 0-4.

Clasamentul final al grupei: 1. Coreea de Sud – 6 puncte, 2. Noua Zeelandă – 4 puncte, 3. România – 4 puncte, 4. Honduras – 3 puncte. În sferturi s-au calificat primele două clasate.

Afla mai multe despre: romaniajocurile olimpiceromania noua zeelanda 

viewscnt
Articole similare